Liviu Dragnea a preluat „amenințarea Soros” de la ideologul lui Putin

DE Petre Bădică | Actualizat: 04.06.2018 - 19:13

Șeful PSD a reintrodus discursul puterilor oculte care vor răul României pentru a justifica mitingul programat pentru această sâmbătă. Discursul are ecouri în Rusia.

SHARE

„Un miting organizat împotriva abuzurilor care se întâmplă în România de mult timp, faptul că democraţia şi statul de drept sunt afectate de câţiva ani în România. Facem acest miting pentru a arăta că suntem decişi să mergem până la capăt. Îi aşteptăm pe toţi care vor să trăiască într-o ţară liberă, în care să nu mai fie instituţii aflate sub teroare, unde, din cauza unei propagande toxice uriaşe se pune problema ca o putere subterană să paraziteze deciziile şi să influenţeze într-un mod ocult decizii importante, să permită instruziuni neconstituţionale, să permită ca cetăţeni români, firme româneşti să fie închise, zeci, mii de destine să fie distruse", a declarat luni, după şedinţa PSD, Liviu Dragnea.

Nu de puține ori, Dragnea a arătat direct înspre personajul ce alimentează această putere ocultă care, în opinia sa, s-ar opune dezvoltării României și guvernului PSD. „Totul pleacă de la Soros, de la răul pe care vrea să-l facă în această țară și nu numai în această țară. E simplu. (...) E o certitudine că e o chestiune foarte organizată”, afirma Dragnea în iulie 2017 după ce DNA a anunțat că investighează afacerile acestuia din Brazilia.

Domnul Soros atacă Rusia

La Răsărit, Alexandr Dughin îl identifică tot pe Soros ca răul absolut, pentru Rusia. În opinia lui Dughin, miliardarul Soros ar fi un personaj care complotează pentru distrugerea ordinii sociale în întreaga Europă. Într-un interviu pentru katehon.com, Alexandr Dughin, considerat la un moment dat, ideologul președintelui Vladimir Putin, declară:  „Globalismul este problema fiecărei țări și a fiecărei persoane. Și rușii, la rândul lor, sunt atacați de globalism. Trebuie să fim uniți. Dar trebuie să luptăm împotriva dușmanilor noștri comuni. Trebuie să ne ocupăm de domnul Soros, care a încercat să răstoarne guvernele noastre și care încearcă să creeze o revoluție colorată în țările noastre”, a declarat Dughin.

Nici lui Liviu Dragnea nu îi place globalizarea, el atăcând în mai multe rânduri multinaționalele. În februarie 2017, în timpul protestelor împotriva Ordonanței 13, Dragnea declara: „Am auzit tot felul de zvonuri la televiziune cum corporații multinaționale și chiar și naționale au finanțat și au stimulat și au îndemnat proprii angajați să iasă la aceste manifestații”. Ideea finanțării protestelor apare și în interviul mai sus menționat.

Alex Jones, cel care l-a intervievat pe Dughin, susține: „Ei bine, Soros a dublat sumele de bani pentru revolte. Ei pregătesc oameni în universități acum, care planifică ceva de mare amploare”.


Citește și: Noua cortină de fier? Rusia a încercat să slăbească şi să divizeze Uniunea Europeană

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te