Influența Clanului Sportivilor în PSD și Sectorul 4 a crescut sub nasul lui Firea

DE Silviu Sergiu | Actualizat: 25.09.2020 - 13:05
Gabriela Firea și Daniel Băluță/ FOTO: Facebook

Gabriela Firea, Daniel Băluță, Ștefan Florescu candidează la alegerile locale din București. Primii doi din partea PSD, ultimul din partea PMP. Toți au legături cu Clanul Sportivilor. Arătat cu degetul este, însă, Nicușor Dan.

SHARE

Gabriela Firea, primarul Capitalei, și Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, au declanșat, prin interpuși, un atac la adresa lui Nicușor Dan, pe care-l acuză de legături cu Clanul Sportivilor.

Două înregistrări făcute publice în ultima vreme au drept scop să acrediteze public ideea unei legături între candidatul la Primăria Capitalei, susținut de PNL-USRPLUS, și mafiile imobiliare din București.

Este vorba în primul rând despre o convorbire privată între Nicușor Dan și un consilier PSD al Primăriei Sectorului 4, Cristian Zărescu, pe tema demolării unui imobil aflat în proprietatea lui Mihai Mitrache, zis ”Câine”. 

Apoi, o înregistrare de tip filaj a unei întâlniri între Nicușor Dan și un dezvoltator imobiliar, Cătălin Grigore, care a avut legături cu membri ai Clanului Sportivilor.

Ambele înregistrări au fost publicate pe Facebook de modista Dana Budeanu, prietena Gabrielei Firea. Ce a omis Budeanu să dezvăluie public este că influența Clanului Sportivilor asupra filialei PSD Ilfov, de pildă, a crescut în vremea când președintele acestei organizații era... Gabriela Firea.

În plus, Gabriela Firea are o contribuție directă în câștigarea Primăriei Sectorului 4 de către Daniel Băluță, cel care a predat administrația locală interlopilor din acest clan. Candidatura lui Băluță a devenit realitate urmare a unei înțelegeri între Liviu Dragnea, președintele PSD de atunci, și Gabriela Firea, candidatul partidului la Primăria Capitalei, aflați la acea vreme în relații foarte bune. Practic, Băluță a candidat în tandem cu Firea, cu acceptul acesteia și binecuvântarea lui Dragnea.

De altfel, interlopii din Clanul Sportivilor sunt cei care l-au însoțit pe Liviu Dragnea la termenele pe care le-a avut la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), pe post de gărzi de corp.

Firea- Pandele, stăpâni peste PSD Ilfov

Timp de 5 ani, cuplul Firea-Pandele a controlat filiala Ilfov, capturată în prezent de oamenii Clanului Sportivilor. În tot acest timp, interlopii și-au făcut de cap în domeniul afacerilor imobiliare din județ. 

Pe 24 februarie 2013, conferința județeană a PSD Ilfov a ales-o, cu unanimitate de voturi, pe Gabriela Firea în funcția de președinte al organizației. În echipa sa de conducere a intrat, tot prin votul social-democraților, soțul său, Florentin Pandele, primar al orașului Voluntari, ales vicepreședinte.

A deținut această funcție până în 19 februarie 2018, când, intrată în conflict cu Liviu Dragnea, a dizolvat filiala PSD Ilfov. Firea a decis să renunțe și la funcția de vicepreședinte al PSD, precum și la cea de președinte interimar al PSD București.

După cum spuneam, în 2016, Firea a avut o contribuție importantă la desemnarea drept candidat PSD la funcția de primar al Sectorului 4 a lui Daniel Băluță.

O anchetă publicată de Rise Project a scos la iveală modul în care Clanul Sportivilor a ajuns să controleze în totalitate Primăria Sectorului 4, cu tot cu bugetul aferent acesteia. 

Potrivit dezvăluirilor Rise Project, legăturile dintre Clanul Sportivilor și administrația condusă de Băluță sunt la vedere. Sora șefului clanului, Mircea Nebunul, lucrează ca secretară a șeful ADP Sector 4. Deseori, interlopii îl laudă pe Facebook pe primarul PSD.

„Clanul s-a înfrățit demult cu PSD. Veriga este Florian Puiu, fost consilier la sectorul 4 în perioada 2012-2018. Puiu provine din școala veche a grupării și asigura gărzile pretoriene care îl escortau pe Liviu Dragnea la Înalta Curte. A fost audiat în dosarele DIICOT ale Sportivilor, dar și la DNA, fiindcă a mituit doi primari din Ilfov (Jilava și Snagov), pe care i-a denunțat ulterior. Samsar de terenuri, a acumulat sute de hectare pe lângă București și se mișcă în PSD pe mâna lui Codrin Ștefănescu, fostul secretar general adjunct al partidului, samsar și el”, au scris jurnaliștii de la Rise Project.

Candidatul lui Băsescu, suspectat că e omul Sportivilor

Ştefan Florescu, în prezent candidat PMP la Primăria sectorului 6, a fost membru PSD Sector 4. A fost acuzat de presă de legături strânse cu Clanul Sportivilor. A lucrat în cadrul Administrației Piețelor, pe care a ajuns la un moment dat să o conducă.

„În Bucureşti, este de notorietate faptul că interlopii din Clanul Sportivilor controlează pieţele din Sectorul 4. Conform surselor noastre, în prezent, prin intervenţiile la Vasile Blaga, sportivii urmăresc să se extindă în Sectorul 6, unde Ștefan Florescu vrea să devină primar. Tentaculele acestui clan se întind deja în PNL (aripa portocalie), prin fostul PDL-ist Marius Rogin, care se află în cărţi pentru a deveni preşedinte unic al filialei din Sectorul 4. Mai precis, Rogin însuşi s-ar fi lăudat în noul PNL că a fost adus din Neamţ în Bucureşti având sprijinul Sportivilor”, a scris psnews.ro.

Șeful de partid al lui Florescu, Traian Băsescu, candidat la Primăria Capitalei, s-a numărat printre cei care l-au atact pe Nicușor Dan pe tema Clanului Sportivilor.

Traian Băsescu și Ștefan Florescu (dreapta), în campanie electorală/ FOTO: ecopolitic.ro

„Ce vreți să-i fac, să-l pup? Ce, eu am vorbit cu cei de la Sectorul 4 să-l lase pe ăla cu construcția pe spațiul verde, eu m-am întâlnit cu Clanul Sportivilor pentru autorizații în București? Sunt niște lucruri, ca la fiecare om. Cum la mine au ieșit, trebuie să le suporți”, a spus Băsescu.

Despre legăturile lui Ștefan Florescu cu interlopii, fostul președinte nu a făcut nicio referire publică. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te