Kelemen Hunor (UDMR): „Avem o mie de motive să dăm jos Guvernul”

DE Vlad Turcanu | Actualizat: 25.08.2020 - 12:22
Kelemen Hunor, președintele UDMR/ FOTO: Inquam Photos- Octav Ganea

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marți, că formațiunea sa are „o mie de motive” să dea jos Guvernul Orban, susținând că „este un haos total în țară”, dar a precizat că va lua o decizie în ziua votului moțiunii de cenzură.

SHARE

Invitat la „Adevărul Live”, Kelemen a apreciat, totodată, că, în perspectiva alegerilor parlamentare, o coaliție PNL – USR PLUS – UDMR este „una dintre variantele fezabile”, care ar da stabilitate.

„Criză politică există în România din 2012. Suntem într-o criză politică permanentă. În martie am votat Guvernul Orban. Noi l-am fi votat și pe Cîțu, pentru că am intrat în criză sanitară și aveam nevoie de guvern. Peneliștii au stat acasă de frica bolii și noi am venit și am dat PNL și lui Iohannis un guvern”, a spus liderul UDMR despre votul de învestire a Guvernului Orban II în primăvară.

Întrebat dacă este nemulțumit de activitatea Guvernului, Kelemen a replicat: „Nemulțumit de activitatea Guvernului? Da. Găsiți un om mulțumit în țara asta? Sunt miniștri care au gestionat cât de cât domeniul de activitate și sunt miniștri care nu există, începând cu ministrul de Externe. Să ai un ministru de Externe care nu pleacă din țară, stă acasă și fumează trabuc cu mănuși de cauciuc. Toți miniștrii de Externe pleacă și construiesc relații, inclusiv economice”.

Kelemen Hunor a spus că este nemulțumit și de faptul că încă nu se știe cum va începe școala. „Am aflat de la președintele țării că trebuie să ne spălăm pe mâini și de la Arafat și specialiștii din sănătate cum trebuie să gestionăm politic criza. E un haos total”, a spus Kelemen.

Kelemen Hunor a susținut că nu va fi nicio diferență în gestionarea crizei dacă Guvernul cade și rămâne interimar până la alegerile parlamentare.

„Cu Guvernul în funcțiune sau un guvern interimar condus de Orban, noi ca cetățeni nu am simți diferența. Poate gestiona și criza sanitară, și criza financiară. Poate da hotărâri, ordine de ministru”, a spus Kelemen. „Sigur, se va victimiza dacă va cădea. Are presa cumpărată”, a mai afirmat el.

Întrebat dacă UDMR va vota în favoarea moțiunii de cenzură, Kelemen Hunor a replicat: „Nu știu. Nu am discutat. Vom decide în ziua votului. Avem o mie de motive să dăm jos Guvernul. Vom decide în ziua votului ca să nu fim victime. Să nu fim noi cei care fac ca decizia să meargă în dreapta sau în stânga și ei să se victimizeze și să zică că noi suntem vinovați de bolnavi și morți”.

Liderul UDMR a spus că, dacă va cădea Guvernul, sunt trei variante: fie rămâne Cabinetul Orban până la alegerile parlamentare, ceea ce nu constituie „nicio tragedie”; fie după 27 septembrie se va constitui o coaliție care va spune asumăm guvernarea de perioadă scurtă până la alegeri și vrem să mergem împreună la alegeri; fie să încerce Klaus Iohannis să propună un guvern condus de Ludovic Orban sau de altcineva din PNL sau de un așa-zis tehnocrat, care în mod sigur nu va trece de Parlament, pentru că același PSD care dă jos Guvernul nu are cum să voteze un alt guvern PNL după două săptămâni.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te