Județul Bacău poate deveni a doua Bucovină a Moldovei! (P)

DE Newsweek România | 18.09.2020 - 15:11

Vicepremierul României, Raluca Turcan, și ministrul Fondurilor Europene, Maricel Boloș, au dat asigurări, în cadrul unei dezbateri care a avut loc la Comănești, că proiectul este realizabil cu fonduri europene

SHARE

Bacăul Turistic, principalul proiect al lui Ionel Palăr, candidatul Alianței PNL – USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Bacău, se va realiza cu fonduri atrase, în special cu fonduri europene, a fost poziția vicepremierului Raluca Turcan și a lui Maricel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, în cadrul dezbaterii „Viitorul turistic al Văii Trotușului”, desfășurată la Comănești, județul Bacău.

La eveniment au luat parte primari, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai administrațiilor publice de pe Valea Trotușului.

„Când am decis să candidez pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bacău, am pornit de la ideea că județul Bacău are un potențial turistic neexploatat: peisajele spectaculoase, prea puțin cunoscute, de pe Valea Trotușului, a Tazlăului sau a Uzului, obiceiurile, arta culinară, mănăstirile, potențialul balnear de la Slănic Moldova și Târgu Ocna și, mai ales, faptul că avem acea ospitalitate moldovenească unică.

M-am gândit că putem folosi toate aceste resurse într-un proiect bine  articulat și putem deveni a doua Bucovină a Modovei. Sunt conștient, însă, că, pentru asta, avem nevoie de rețele de apă, de canalizare, de aducțiuni de gaze, avem nevoie de drumuri bune, ca să putem să dezvoltăm și să deschidem județul Bacău”, a fost punctul de vedere prezentat de liberalul Ionel Palăr.

„Pregătiți din timp proiectele!”

Maricel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a dat asigurări că proiectele sunt realizabile cu bani europeni, atât în ceea ce privește infrastructura, cât și dezvoltarea turismului.

Nevoia de astăzi din România, pentru dezvoltarea de proiecte europene, rămâne în zona infrastructurii edilitare și a creșterii economice pe termen lung. Pe viitoarea alocare de fonduri 2021 – 2027 a Uniunii Europene, partea de infrastructură edilitară poate fi accesată, atât de aglomerările urbane, cât și de  și de localitățile rurale. Sunt fonduri, iar alimentarea cu apă, canalizarea, modernizările de drumuri sunt eligibile și pentru urban, și pentru rural.

În parteneriatul între Consiliul Județean și comunitățile locale stă succesul pentru a avea acces la cele 80 de miliarde de euro pe care România le are alocate de la UE în anii următori. Pregătiți din timp proiectele pentru că, pentru prima dată în istoria fondurilor europene în România, vom putea accesa banii europeni din primul semestru al anului 2021 și nu vor mai fi niciun fel de întârzieri în negocieri.

Oportunitățile există, sunt pregătite mecanismele, dumneavoastră trebuie să fiți motivați și încrezători în această uriașă oportunitate.

Ambele aspecte ale dezvoltării turismului în județul Bacău sunt, astfel, rezolvate: atât partea de infrastructură de apă, gaz, canalizare, drumuri, cât și partea de dezvoltare efectivă de pensiuni și alte oportunități de petrecere a timpului liber, inclusiv pârtie de ski sau o telecabină.

Am încredere că Ionel Palăr la consiliul județean este o garanție că se vor scrie proiecte bine închegate, care să răspundă nevoilor comunităților și să asigure dezvoltarea acestora”, a precizat ministrul Maricel Boloș.

Ministrul Boloș: „Pregătim «Biblia»  fondurilor europene!”

Ministerul Fondurilor Europene pregătește un cod unic, care să simplifice regulile și procedurile pentru alocarea de fonduri europene, a explicat, la Comănești, ministrul Maricel Boloș.

Avem nevoie de un cod al fondurilor europene, la care se lucrează acum, pentru a unifica regulile și procedurile, de la faza de depunere a proiectelor, precontractare și până la monitorizare.

Acest cod urmărește să rezolve două lucruri: să simplifice și să debirocratizeze mecanismele de alocare a fondurilor europene. La care se adaugă și nevoia de a  digitaliza sistemul, astfel ca toți partenerii, inclusiv cei din sistemul de management și control, să folosească formatul electronic. 

Se lucrează la acest ghid general, va fi în dezbatere publică, va fi o «Biblie» a fondurilor europene, care va intra în vigoare din exercițiul financiar 2021-2027”, a precizat ministrul Boloș. 

În județul Bacău este nevoie de administratori competenți în administrația locală!” ”Nu cred că există oameni de bună credință care să nu-și dorească dezvoltarea unei comunități, numai că, din păcate, la fel ca în județul Bacău, în toată țara au existat și administrații PSD delăsătoare, care au preferat să țină oamenii în sărăcie.

Asta face diferență între guvernări, asta este diferența între noi și ei. În timp ce primari PNL din județul Bacău, chiar în opoziție, au adus fonduri și au creat bunăstare, primarii PSD și-au creat bunăstare în propriile buzunare.

Este nevoie de viziune pentru a transforma fondurile UE în adevărata sursă de dezvoltare. Și aici, la Bacău, vă trebuie administratori buni pentru comunități. Schimbați conducerea Consiliului Județean Bacău, alegeți primari competenți echipa guvern – consiliul județean primărie sigur va funcționa, în beneficiul comunităților!”, a declarat Raluca Turcan, vicepremierul României.

___________________

Comandat de PNL, Executat de: News International, cod AEP 21200012.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te