Jandarmeria rămâne fără șef. Iohannis amână numirea definitivă a lui Cucoș

DE Mircea Marian | Actualizat: 14.08.2018 - 14:23
Sebastian Cucos Foto: Jandarmeria Romana

Jandarmeria Română rămâne șef în plin scandal legat de intervenția brutală din data de 10 august. Actualul ei comandant, Sebastian Cucoș a fost împuternicit la comandă, prin ordin al ministrului Carmen Dan, de două ori și nu poate primi al treilea mandat.

SHARE

Update: Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că numirea noului şef al Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş, va fi făcută ce procurorii militari vor finaliza ancheta privind intervenţia forţelor de ordine la protestul din 10 august. 

"Referitor la informaţiile vehiculate în spaţiul public privind avizarea de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a numirii în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române, Administraţia Prezidenţială face următoarele precizări: La data de 1 august a.c., Ministerul Afacerilor Interne a transmis Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, propunerea de avizare de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a numirii colonelului Cucoş Gheorghe-Sebastian în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române. Documentaţia referitoare la propunerea de avizare a numirii ofiţerului în funcţia menţionată se află în lucru la Secretariatul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, potrivit legii proprii de organizare şi funcţionare, adoptă hotărâri prin consens, în cadrul şedinţelor semestriale ale acestuia sau în intervalul dintre şedinţe, cu acordul individual al membrilor Consiliului", arată reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

__________________________________

Suntem încă în procedura de avizare. Teoretic și astăzi poate să primească avizul de la Cotroceni de la CSAT. Noi am făcut demersurile și am depus toate documentele astfel încât să nu ajungem în situația aceasta”, a recunoscut Carmen Dan, în legătură cu această situație.

La întrebarea jurnaliștilor dacă președintele Klaus Iohannis s-a opus „Nu știu, că s-a opus, că nu s-a opus. Știu doar că suntem încă în procedură. Nu am discutat cu domnul președinte despre acest subiect”, a răspuns marți Carmen Dan.

Citește și: Iohannis: Atacarea femeilor și copiilor este de neacceptat pentru un stat european

 Actualul șef al Jandarmeriei este un personaj controversat, atât prin modul brutal în care a acționat această instituție în ultimul an, cât și prin declarațiile făcute la Antena 3, în iarna trecută. 

Citește și: Comisia Europeană condamnă violențele Jandarmeriei din Piața Victoriei

„Poate că suntem acuzați de lipsă de acțiune mai incisivă, noi nu ne dorim asta. Nu vrem să ne întoarcem în lumea a treia”, spunea Cucoș, la Antena 3, în decembrie 2017. 

După intervenția brutală de vineri, 10 august, mai multe ONG-uri au depus plângere penală împotriva sa și a ministrului Carmen Dan. 

Citește și: Mărturii ale victimelor de la protest: „Am fost împușcat cu gloanțe de cauciuc în stomac”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te