Ionuţ Stroe: Domnul Sighiartău nu mai reprezintă de mult poziţia oficială a PNL

DE Florin Budescu | Actualizat: 20.09.2023 - 10:24
Ionuţ Stroe: Sighiartău nu mai reprezintă poziţia oficială PNL - Foto: Facebook/Ionuţ Stroe

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că Robert Sighiartău nu mai reprezintă de mult poziţia oficială a PNL, după ce acesta a atacat PSD şi pachetul de măsuri fiscale prezentat public de Guvern.

SHARE

”Din păcate, nu toţi înţeleg greutatea momentelor şi importanţa momentului. Suntem în această coaliţie cu PSD, avem de luat decizii grele pentru România”, a afirmat Stroe.

”Domnul Sighiartău nu mai reprezintă de mult poziţia oficială a PNL şi dacă e să ne uităm pe declaraţiile sale publice, sunt centrate exclusiv pe cât de rău, de apocaliptic este scenariul următor, cât e rău e partidul din care face parte.

Ionuţ Stroe: Sighiartău nu mai reprezintă poziţia oficială PNL

Nu aş comenta ce a spus, pentru că săptămână de săptămână avem câte o ştire de genul ăsta, din partea domnului Sighiartău”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PNL.

Ionuţ Stroe a adăugat:”E regretabil că în momente cu decizii de stat dificile şi importante pentru România, avem chiar şi noi în partid speculaţii politice de acest fel. Din păcate, nu toţi înţeleg greutatea momentelor şi importanţa momentului pentru România”.

Citeşte şi: Ionuţ Stroe, despre suprataxarea băncilor: PNL a apărat cauza zonei de business

”Suntem în această coaliţie cu PSD, avem de luat decizii grele pentru România, care să echilibreze sistemul bugetar, să aibă această ţară în continuare şansa stabilităţii şi dezvoltării.

Este un lucru pe care l-am discutat şi agreat şi cu partenerii noştri externi, Uniunea Europeană, aşa că orice fel de speculaţii cu iz politic sau chiar izoteric apropo de ghinionul acesta permanent pe care îl invocă domnul Sighiartău nu îşi au locul”, a mai afirmat Ionuţ Stroe, conform News.ro.

Despre discuţiile din coaliţie, Ionuţ Stroe a declarat că ”în acest moment, agenda celor două partide care construiesc această coaliţie este foarte clară”.

Citeşte şi: Ionuţ Stroe (PNL) despre Victor Ponta: Ar fi trebuit să fie ultimul care să vorbească (despre arşi)

”Suntem preocupaţi să găsim cele mai adecvate răspunsuri problemelor prin care România trece în acest moment, aşa că, mai mult decât orice interes politic, alianţă electorală, proiectarea unor perspective electorale împreună sau nu în 2024 contează ce se întâmplă acum şi anume acest pachet de măsuri fiscale, o formă de reorganizare şi de reformă a instituţiilor statului, pentru a asigura supleţe şi binenţeles eliminarea foarte multor cheltuieli şi zicem noi, posibilitatea acestei ţări de a colecta mai mulţi bani la buget pentru a depăşi acest moment dificil sunt lucruri care contează enorm”.

Stroe a menţionat că în ceea ce priveşte chestiuni care ţin de activitatea politică, ”dacă ar fi să ne uităm în sondaje sau să ne comparăm, probabil că ne-am abate foarte mult de la acest obiectiv mult mai important decât obiectivele electorale de la anul”.

Deputatul PNL Robert Sighiartău a declarat că pachetul de măsuri fiscale prezentat public de Guvern afectează electoratul liberal şi l-a acuzat pe premierul Marcel Ciolacu de o strategie pentru ca PNL să deconteze.

El a arătat că ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, este de bună credinţă, dar a fost lăsat de Ciolacu în faţă tocmai pentru a deconta, el şi PNL, parte din măsuri.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te