Iohannis scapă de plata amenzii de 5.000 de lei de la CNCD pentru afirmațiile sale. ÎCCJ a anulat-o

DE Bianca Iosef | Actualizat: 18.11.2022 - 14:44
Președintele Klaus Iohannis- Foto: INQUAM PHOTOS

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anulează amenda primită de preşedintele Klaus Iohannis de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru afirmaţiile privind Ţinutul Secuiesc.

SHARE

Soluţia instanţei supreme, care a admis recursul formulat de preşedinte, prin Administraţia Prezidenţială, la decizia Curţii de Apel Bucureşti, este definitivă.

”Admite recursul declarat de recurentul – reclamant Preşedintele României Klaus Werner Iohannis - prin Administraţia Prezidenţială împotriva sentinţei nr. 100 din 29 ianuarie 2021 a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi, în rejudecare, admite acţiunea. Anulează Hotărârea Colegiului Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării nr.443/20.05.2020. Definitivă”, este soluţia pronunţată de instanţa supremă.

Citește și: Procesatorii de produse agricole din România vor primii 200 de milioane de € de la Comisia Europeană
 
Iniţial, în acest dosar un complet de contencios administrativ de la Curtea de Apel Bucureşti a menţinut sancţiunea aplicată preşedintelui de CNCD.

Citește și: VIDEO Ciucă: pensiile militare nu intră la capitolul pensii speciale, ci la pensii de serviciu
 
În mai 2020, preşedintele Klaus Iohannis a fost amendat cu suma de 5.000 de lei de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru afirmaţiile făcute în contextul discutării legii privind autonomia Ţinutului Secuiesc, considerându-se că afirmaţiile şefului statului au creat o atmosferă “ostilă, degradantă, umilitoare”.
 
”Afirmaţia domnului Klaus Werner Iohannis: «Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD). Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României!

În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înţelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate.

Eu nu mai vreau ca problemele importante ale naţiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României şi împotriva românilor. Este inadmisibil aşa ceva şi, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulţumesc!» reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenenţă etnică/naţională, conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”, anunţa, la acel moment, CNCD, printr-un comunicat de presă.
 
Sursa citată preciza că s-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 5.000 lei faţă de Klaus Werner Iohannis. 
 
Pentru constatare au votat 6 membri, iar pentru amendă 5, scrie News.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te