Iohannis nu promulgă bugetul pe 2019 pentru că este „nerealist, supraevaluat și întârziat”

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 22.02.2019 - 12:11
Klaus Iohannis. Foto presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că va sesiza Curtea Constituțională (CCR) pe legea bugetului de stat pe 2019, deoarece este unul nerealist, supraevaluat și întârziat.

SHARE

Klaus Iohannis a adăugat că un lucru este clar: „Guvernul PSD a eșuat”.

”Un lucru e clar: guvernarea PSD a eşuat. În spitale, probleme peste probeleme, educaţia e subfinanţată, economia României e bulversată mai ales după odronanţa 114 dată în mare taină la sfârşitul anului trecut.

De autostrăzi nici nu poate fi vorba. Despre justiţie, păi întreaga guvernare pesedistă a fost un asalt asupra justiţiei şi a statului de drept din România, cu obiectivul clar din partea PSD de a pune mâna pe justiţie, de a politiza justiţiei ca ei să-şi rezolve dosarele penale.

De fapt, PSD nici nu guvernează pentru români şi pentru România. PSD guvernează pentru Dragnea. PSD e incompetent şi incapabil să conducă România”, a afirmat peşedintele Iohannis, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni

Șeful statului a numit bugetul propus pentru acest an drept „bugetul ruşinii naţionale”.

„Este un buget nerealist, supraevaluat şi întârziat. Cu acest buget PSD încearcă să acopere nereuşitele multiple din timpul guvernării de până acum. Ei l-au numit bugetul investiţiilor şi asta e prima mare minciună din buget. Toată lumea s-a întrebat de ce a întârziat PSD bugetul 3 luni de zile (...) Ei nu vor să se realizeze investiţii, fiindcă nu au bani, de aceea au întârziat bugetul”, a precizat preşedintele.

Klaus Iohannis a menţionat că, în urmă cu câteva zile, ministrul PSD, întrebat fiind cum e cu spitalele regionale promise, a dat un „răspuns stupefiant”: ”Avem bani pentru proiectare”. 

„Auzi, în al treilea an de guvernare, au bani pentru proiectare. Păi ăştia nici nu vor să realizeze spitalele, nu vor să realizeze investiţii publice. Promit şi nu fac. În schimb, dacă este vorba despre ei, au de unde. PSD a avut grijă să aloce sume imense pentru finanţarea partidelor politice. 150 de milioane va primi PSD din finanţarea partidelor, 150 de milioane din 270 de milioane propune pentru finanţarea partidelor, de 20 de ori mai mult decât în anul trecut (Administraţia prezidenţială a precizat ulterior că preşedintele se referea la anul 2016 - n.r.). Deci, PSD şi-a tras bani de 20 de ori mai mult. Pentru asta au bani”, a subliniat preşedintele.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat miercuri că şeful statului cataloghează Executivul drept unul al imposturii, nereuşind să dea un buget pe 2019 care să răspundă nevoilor. Proiectul a ajuns miercuri la Klaus Iohannis, acesta urmând să ia o decizie zilele următoare

„Au trecut 3 luni, subliniez, 3 luni de când PSD trebuia să prezinte public proiectul de buget pentru acest an! Abia astăzi bugetul de stat pentru anul 2019 a ajuns la Preşedintele României pentru promulgare. Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, atrage încă o dată atenţia că bugetul de stat pentru anul 2019 nu este destinat dezvoltării şi progresului României, ci bunăstării PSD”, anunța Dobrovolschi.

Citește și Bugetul 2019, o fantezie de Darius Vâlcov

„Bugetul pentru anul 2019, croit din imaginaţia PSD pe baza unor cifre exagerat de optimiste, reprezintă o nouă dovadă a iresponsabilităţii şi modului defectuos prin care social-democraţii au decis să guverneze România. În pofida numeroaselor semnale de alarmă cu privire la sustenabilitate, PSD a mers înainte cu bugetul, aşa cum a decis de fapt grupul restrâns de la vârful acestui partid, care are interese paralele cu cele ale românilor", a declarat Mădălina Dobrovolschi.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -