Iohannis, mesaj de Ziua Anticorupției: Într-o Românie normală, respectarea legii este regula

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 09.12.2019 - 11:28
Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a transmis, luni, într-un mesaj de Ziua Internațională Anticorupție, că, într-o „Românie normală, respectarea legii şi corectitudinea sunt regula”.

SHARE

„Corupţia slăbeşte statul, erodează instituţiile şi generează un regres al societăţii, în ansamblul său. Acest flagel subminează democraţia şi statul de drept, conduce la încălcări ale drepturilor omului, susţine reţele de criminalitate organizată, distorsionează pieţe şi, în final, scade calitatea vieţii cetăţenilor. Corupţia afectează cele mai vulnerabile categorii sociale, ţine comunităţile sărace captive într-un cerc vicios, frânează dezvoltarea şi reduce capacitatea statului de a oferi cele mai bune servicii celor pe care îi slujeşte”, a susținut șeful statului, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție. 

Președintele a mai susținut că, la 30 de ani de la căderea comunismului, România  „a făcut imense progrese în combaterea corupţiei la nivel înalt şi în societate, în general. Acest proces este însă unul continuu, care implică un efort de a schimba mentalităţi, consecvenţă şi un set de principii de neclintit. Cinstea, corectitudinea, adevărul, empatia sunt valori care se regăsesc tot mai mult în societatea românească, iar reacţia societăţii civile atunci când aceste valori au fost călcate în picioare a fost pe măsură. Am fost şi rămân un susţinător ferm al luptei împotriva corupţiei. Primul meu mandat de Preşedinte a fost unul plin de provocări, însă am reuşit, cu sprijinul românilor şi al forţelor politice democratice, să păstrăm parcursul european al ţării noastre. România a rămas un pilon de stabilitate şi un pol de spirit european în regiune, indiferent cât de mult au dorit unii politicieni să subordoneze statul unor interese personale sau de grup”.

Totodată, Klaus Iohannis a mai scris și că într-o Românie „normală”, „respectarea legii şi corectitudinea sunt regula. Îmi doresc ca aceste deziderate să rămână vii, pentru că pe temelia lor clădim împreună o ţară mai bună. Printr-un efort comun, prin toleranţă zero faţă de orice act de corupţie şi prin păstrarea angajamentului civic admirabil vom putea construi România pe care ne-o dorim cu toţii!”.
 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -