„Primăria Sectorului 2 a tăiat din bursele de merit pentru medii cuprinse între 9.00 si 9.50, motivând că le-au crescut în aceeași măsură pe cele sociale. Adică, au aplicat principiul "luăm de la bogați pentru a da la săraci".
Inițial am zis să nu comentez decizia, mai ales că fiul meu nu e afectat, având medie peste 9.50, însă nu mai pot sa ma abțin după ce am vazut comentariul unui consilier local care a susținut această "măsură". Consiliera a spus că "trebuie sa le explicăm copiilor ce înseamnă solidaritate socială", întrebată ce le spui copiilor cu bursele tăiate.
M-a cuprins instantaneu un sentiment de revoltă cand am văzut declarația. Poftim, asta înseamnă solidaritate socială? Să dai la un copil după ce tai de la alt copil?
De ce nu tai din fondul de salarii pentru sutele de angajați incompetenți și corupți de la Primărie, pe care ii plătim generos din banii noștri? De ce nu tai de la milioanele pe care le plătim degeaba mafiei Supercom? În cel mai jegos sector, Supercom este stăpân. Îl plătim din dările noastre, însă banii noștri dispar ca intr-o gaură neagră. De ce nu tai de la ADP2, una dintre cele mai corupte administrații din țară?”, a scris Pîrvoiu.
Potrivit rectificării adoptate, ieri, de Consiliul Local al Sectorului, s-a suplimentat cu 12,8 milioane lei suma acordată serviciilor de salubritate.
În plus, în noul buget se acordă 310.000 lei pentru servicii de consultanță: 155.000 lei pentru "consultanță organizațională la nivelul Sectorului 2" și 155.000 lei pentru "consultanță în domeniul urbanism și arhitectură prin organizarea unui concurs de soluții".
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu (USR), a explicat acum câteva zile decizia legată de bursele din acest sector: „Eu n-am zis niciodată că am tăiat bursele. În fapt, am crescut bugetul de burse prevăzut de vechea administrație de la 37,7 milioane de lei în acest an, la 43,7 milioane de lei, în așa fel încât să acomodăm burse pentru toți elevii. Peste 19.000 de elevi din Sectorul 2 vor lua burse.
Ce s-a întâmplat a fost să echilibrăm puțin grilele burselor, respectiv, am crescut bursele de performanță pentru cei foarte, foarte buni, care au luat locul I, II sau III la olimpiadele naționale. Am păstrat cuantumul burselor pentru cei cu nota 10 și peste 9,50. Am crescut bursele pentru cei foarte săraci care au un venit pe cap de familie sub jumătate din salariul minim. Le-am crescut cu 50 de lei. (...)
Majoritatea burselor au fost modificate în plus, există și două categorii de burse pentru care am modificat în minus, categoriile între 8,50 și 9, unde, în loc de 100 de lei se dau 75 de lei, și între 9 și 9,50, unde în loc de 200 de lei se dau 150 de lei, dar asta am făcut-o pentru a echilibra niște inechități majore. Una dintre inechitățile majore era că dacă un copil sărac învăța bine și ar fi luat bursă de merit, i se tăia din bursa de merit 150 de lei”.