Horga, către Năsui: „Legea e clară. Banii pentru IMM-uri nu merg spre achiziții imobiliare”

DE Elena Andrei | Actualizat: 06.02.2021 - 17:35
sursă aspeninstitute.ro

Maria Gabriela Horga, vicepreședinte al Comisiei pentru buget din Camera Deputatilor, cere Ministerului Economiei să implementeze corect acordarea granturilor pentru investiții productive, acestea, conform OUG 130/2020 modificată, neacordându-se pentru achiziții imobiliare.

SHARE

„Apreciez determinarea publică a ministrului Economiei, Claudiu Năsui, de a acorda în mod corect și doar pentru firmele care au cu adevarat nevoie granturile pentru investiții PRODUCTIVE (nu imobiliare). Mi-ar plăcea însă să nu o facă doar în comunicarea publică, ci să asigure și o implementare corectă a ceea ce este deja prevăzut în OUG 130/2020 modificată”, a scris aceasta pe pagina de Facebook.

Ministrul Năsui a demarat implementarea măsurii 3, granturi pentru investiții productive, apărând suspiciuni în spațiul public asupra modului în care s-au desfășurat înscrierile și asupra unor deficiențe de implementare apărute la MEAT.

Ministrul Năsui a susținut că măsura nu este bună și nu își atinge scopul pentru că multe proiecte sunt de investiții imobiliare și apartamente.

Prim-ministrul Florin Cîţu, în urma suspiciunilor apărute în spațiul public de fraudă la înscrieri și a problemelor apărute, a trimis corpul de control pentru verificarea implementării de către MEAT a modalității în care s-au desfășurat înscrierile și s-au aplicat prevederile legate.

„Deși ministrul Năsui încearcă să scuze problemele de implementare acuzând legislația și modul în care a fost gândită măsura de granturi pentru investiții productive (măsura 3), adevarata problemă este faptul că nu se implementează corect și nu se aplică prevederile legale din OUG 130/2020 modificată. Ministrul ar trebui să știe că scrie negru pe alb în lege care sunt investițiile ce pot fi finanțate cu granturile din măsura 3 și de asemenea ce nu se poate face cu banii”, scrie Horga.

Ordonanța definește investiția productivă și stabilește și tipurile de cheltuieli care se pot face.

„MEAT și ministrul Claudiu Năsui au, prin OUG 130 modificată, toate instrumentele pentru a implementa corect această măsură. Deci, mă aștept ca toți cei care au depus proiecte și nu respectă ceea ce legea definește ca fiind investiție productivă să fie descalificați, după cum ministrul ne atrăgea atenția public că există multe astfel de proiecte. MEAT trebuie în aceste cazuri doar să aplice LEGEA și să implementeze corect măsura. Au soluția în Monitorul Oficial. Domnule Ministru, aveți toate instrumentele să o implementați corect, deci nu permiteți ca banii destinați IMM-urilor să fie folosiți de firme care doresc să profite și să achiziționeze imobiliare și apartamente.”

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te