Grindeanu îi apără pe Laura Vicol și Marian Neacșu

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.12.2021 - 12:53
Sorin Grindeanu. Sursă: Facebook

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și prim-vicepreședinte PSD, a declarat, duminică, la PrimaTv, despre Laura Vicol, că are „o meserie care te duce în situații care să nu fie cele mai confortabile”. Despre Marian Neacșu, a spus că trebuie respectată legea, dar că

SHARE

Sorin Grindeanu a fost întrebat, duminică, la Prima TV, despre numirea Laurei Vicol în funcţia de preşedinte al Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, dar şi despre numirea lui Marian Neacşu ca secretar general al Guvernului şi a afirmat: „Cred că sunt două cazuri diferite. Vorbim de şefia Comisiei juridice şi cred că acolo doamna Vicol trebuie să demonstreze că face faţă la ceea ce înseamnă această funcţie şi asta se va vedea foarte repede (...) Haideţi să vedem cum face faţă la această funcţie. Vorbim de un avocat. Avocat era şi domnul Stelian Ion când apăra pe diverşi. E o meserie care te duce în situaţii care s-ar putea să nu fie cele mai confortabile”.  

Citește și: PSD va discuta numirea „avocatei interlopilor” la șefia Comisiei Juridice | Newsweek Romania

Grindeanu a mai spus că nu este „o perioadă simplă”, astfel că Vicol va trebui să demonstreze că face faţă.  

Despre numirea lui Marian Neacșu ca secretar general al Guvernului, Grindeanu a declarat că trebuie respectată legea, dar că în 2012-2013 au mai fost „vreo 60 de parlamentari în situaţii de acest tip” și că „ puţini au ajuns în instanţă cu condamnările respective”. 

Citește și: Penalul pe mâna căruia PSD dă secretariatul general, poziție cheie în Guvern | Newsweek Romania

„Aici, nu ştiu dacă ştiţi foarte bine dacă este vorba, dacă vă aduceţi aminte, undeva în 2012-1013, sper să nu greşesc anul, au fost vreo 60 de parlamentari în situaţii de acest tip (şi-au angajat rude la cabinetul parlamentar - n.r.). Doar puţini au ajuns în instanţă cu condamnările respective. Nu am decât un mesaj aici. La fel, să fie respectată legea. Poate fi numit în această funcţie şi se consideră necesară numirea domnului Neacşu, şi expertiza pe care nu o contestă nimeni, se numeşte. Nu, aia e”, a susținut Grindeanu. 

Reamintim că deputatul PSD de Ialomița Marian Neacșu a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, după ce și-a angajat nelegal fiica la biroul sau parlamentar. 

Laura Vicol a apărat, ca avocată, interlopi ca Nuțu Cămătaru, pe Alina Bica și este fina fostulului ofițer SRI Daniel Dragomir. 

La rândul lui, soțul deputatei, omul de afaceri Vladimir Ciorbă, este anchetat pentru grup infracțional organizat, fraudă cu fonduri europene și evaziune fiscală. Ciorbă a fost chiar arestat pentru o scurtă perioadă în 2015, în cadrul unei investigații a DNA Ploiești, alături de Iulian Herțanu, cumnatul fostului premier Victor Ponta. Dosarul este în lucru și acum la DNA, conform G4Media.ro. 

Chiar avocata Laura Vicol a făcut obiectul unui dosar penal al DNA. În 2016, Vicol a fost acuzată și chiar reținută, însă doi ani mai târziu a fost achitată definitiv de Înalta Curte.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.