Ghinea: USR PLUS iese de la guvernare, dacă se pune problema ministerelor după Congresul PNL

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 23.07.2021 - 18:55
Ghinea: USR PLUS iese de la guvernare, dacă se pune problema ministerelor după Congresul PNL / Foto: debanat.ro

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, avertizat că, dacă se pune problema unui schimb de ministere după alegerile interne din PNL, atunci USR PLUS se va retrage din coaliția de guvernare și va trece în opoziție.

SHARE

„Mesajul meu este foarte clar şi răspicat: indiferent cine câştigă alegerile interne din PNL, nu se pune problema de o schimbare a portofoliilor după Congresul PNL. Dacă se pune problema aceasta, atunci plecăm. (...) Avem foarte multe proiecte începute, avem 40 de angajamente de guvernare USR PLUS, din care unele au fost deja îndeplinite (...). Nu este acceptabil să stăm să primim toată ziua bobârnace”, a declarat Cristian Ghinea.

Citește și: România, „paralelă” cu dreptul UE și în 2020. CE a deschis 40 de noi proceduri de infringement

„Este destul de enervant că în campania internă din PNL suntem folosiţi noi ca sac de box, noi, miniştrii USR PLUS mai ales. Asta trebuie să înceteze pentru că nu face decât să erodeze încrederea în parteneri şi e nevoie în coaliţie de încredere.

Apoi, se tot vântură ideea că e ca în jocul ăla cu scaunele muzicale, că se plimbă unii, se aşează şi rămân oamenii pe afară, că se redistribuie ministerele ca un fel de... E o tâmpenie.

Înţeleg că sunt unii supăraţi de prin PNL, nu ne-au dat ministerele lor. Ministerele nu sunt ale PNL, ministerele se distribuie pe o formulă rezultată din alegeri.

USR PLUS a avut 15 la sută în alegeri, asta este ponderea noastră în coaliţie, înţelegem că PNL a trecut de la un guvern monocolor la un guvern de coaliţie, dar nu e ca şi când s-au dat de pomană ministere. Un guvern stabil şi o coaliţie trebuie să se bazeze pe  o predictibilitate. Noi avem oameni foarte potriviţi pentru ministerele pe care le avem.

Citește și: Boloș îi răspunde lui Ghinea: Noi vorbim, iar alții deja au primit prefinanțarea aferentă PNRR

Nu vorbesc despre mine, dau exemplul lui Drulă, din nou. De ce ar trebui să fie sub semnul întrebării aceste idei, că are cineva aceste proiecte în care are cineva din PNL cheful de a schimba şi mesajul meu este foarte clar şi răspicat, nu se pune problema de o schimbare a portofoliilor, după Congresul PNL. Dacă aşa se pune problema, atunci plecăm”, a explicat Cristian Ghinea, într-o conferință, la Timişoara.

El a mai spus că Guvernul nu este în pericol să cadă, în cazul în care sunt făcute reformele promise aşa cum îşi doreşte USR PLUS. El a precizat că pe 28 august va fi un comitet al USR PLUS pentru discuta despre un raport privitor la ce s-a întâmplat de când formaţiunea este la guvernare.
 

Guvernul nu este în pericol să cadă

„Guvernul nu este în pericol să cadă, vorbim de un Guvern care nu reuşeşte să facă reformele aşa cum le-am vrea noi, cei de la USR PLUS, reforme agreate în programul de guvernare. De ce nu reusşeşte? Pentru că toată lumea aşteaptă să termine jocul muzical de la PNL din Congres. În 28 august vom avea un comitet în care colegii noştri din ţară vor veni şi vom avea o discuţie pe un raport cu ce s-a întâmplat de când suntem la guvernare. Nu se va lua atunci o decizie, dar vom avea o primă discuţie de ce vom face mai departe. Dacă e după mine, va trebui la şase luni să spunem partidului asta am reuşit să facem, asta nu am reuşit, mai stăm, nu mai stăm, preferinţa mea ar fi să mai stăm cât putem încă să livrăm”, a completat Ghinea.
 
Potrivit unor informaţii apărute în spaţiul public, după Congresul PNL, Florin Cîţu ar intenţiona o rediscutare a împărţirii portofoliilor în Guvern între cele trei partide de guvernare. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te