Gheorghe Falcă cere ca PNL să se delimiteze de PSD. „Nu putem tăcea de dragul stabilității”

DE Alex Darvari | Actualizat: 30.08.2023 - 17:09
Gheorghe Falcă cere ca PNL să se delimiteze de PSD. „Nu putem tăcea de dragul stabilității” - Foto: Facebook

Gheorghe Falcă cere ca PNL să se delimiteze de PSD, partid pe care îl acuză că a generat scandaluri și corupție. El vrea ca vocea partidului să se facă mai bine auzită.

SHARE

„Mai mult ca oricând, România are nevoie de o voce clară și puternică din partea PNL.

A fost o vară cum nu ne-am dori niciodată la nivel de actualitate, ca de altfel la niciun nivel, o vară care a adus multe tragedii, multă suferință și multe întrebări. În primul rând, pentru că unele dintre ele puteau și trebuiau să fie evitate.

Așa a fost și în cazul azilelor groazei, așa a fost și în cazul accidentelor produse de șoferi drogați sau băuți, așa a fost și în cazul bolnavilor netratați și așa a fost și în cazul exploziei de la Crevedia.

Gheorghe Falcă cere ca PNL să se delimiteze de PSD. „Nu putem tăcea de dragul stabilității”

Am fost martorii unor dureri cumplite, produse nu de așa-zise accidente, ci de nesimțire, de nepăsare, de indolență, de incompetență și, în unele cazuri, de corupție.

Românii își pun tot mai multe întrebări legate de modul în care funcționează țara lor, de modul în care statul, prin numeroasele sale instituții și prin numeroșii săi angajați, își îndeplinește cele mai elementare dintre obligațiile pe care le are față de cetățeni. Una dintre ele, primordială, este aceea de a le oferi siguranță, în toate componentele sale.

În tot acest context și mai ales în condițiile în care o parte din cele de mai sus au o legătură directă sau indirectă cu cei de la PSD, sau cu indivizi asociați lor, din punctul meu de vedere se desprinde o concluzie clară: România are nevoie de vocea puternică și mai ales competentă a PNL!

Sunt, este evident pentru toată lumea, mulți lideri PNL cu experiență profesională, politică sau administrativă care au ceva de spus românilor, mai ales în aceste momente, dar care, cumva, nu reușesc să fie auziți.

Nu putem să tăcem doar de dragul stabilității politice, pentru că în spatele ei, iată, mor oameni.

Apel către liberali

Nu putem să fim timizi sau timorați în condițiile în care țara - vedem asta zilnic - are nevoie de leadership real la nivel de guvern.

Nu putem să lăsăm să treacă tragedie după tragedie când știm că avem în PNL și competența, și forța de a oferi soluții la preocupările oamenilor.

Eu cred că tinerii care sunt tot mai deznădăjduiți vor să audă ce spune PNL în ceea ce privește viitorul lor aici, acasă!
Eu cred că micii antreprenori, vorbim de sute de mii de oameni, vor să vadă cum PNL îi susține în fața asaltului stângii.
Eu cred că Armata, alături de care liberalii s-au aflat de la început, vrea să simtă că nu este neglijată!
Eu cred că societatea civilă are nevoie de PNL în lupta pentru transparență, pentru corectitudine, pentru atragerea de fonduri UE.

Eu cred că medicii și personalul medical vor să fie sprijiniți în curățarea sistemului de pile și de piloși, de nepoți și de nepoate, de lăcătuși mecanici transformați în manageri de spital! Chiar cred că acești oameni vor să lucreze într-un mediu în care cei cărora le pasă de misiunea lor să poată să o facă!

Mai cred că agricultorii așteaptă de la PNL soluții pentru a fi competitivi în fața asaltului produselor ieftine și proaste, de multe ori, din import.

Pentru toate cele de mai sus, PNL are competența necesară de a impune soluțiile cele mai bune. Are forța politică necesară. Are credibilitatea necesară.

Și atunci?

Țara și problemele ei nu pot fi sacrificate de dragul liniștii. Democrația nu înseamnă liniște, ci dezbatere. Libertatea nu înseamnă consens comunist, ci dimpotrivă, conflict de idei competente pentru a ajunge la cele mai bune rezultate. Guvernarea însăși nu înseamnă deținerea unei puteri oricum efemere și iluzorii, ci capacitatea de a genera prosperitate, securitate și condiții pentru libera inițiativă, pentru competiție!

Iată de ce eu cred, cu toată ființa mea, că PNL, prin vocile sale competente, trebuie să devină mai prezent, mai vocal, mai deschis inclusiv față de dezbaterile interne, mai robust în reacțiile față de derapajele stângii.
Nu spun că trebuie să ieșim de la guvernare, dar spun și vreau, în mod cert, ca PNL să fie PNL - partidul oamenilor liberi, încrezători, corecți, cu inițiativă, cu dragoste față de țară și față de semeni. Toți acești români au nevoie de vocea liberalilor!

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te