George Simion schimbă candidatul AUR la București. Newsweek a scris că e omul primarului PSD Băluță

DE Alex Darvari | Actualizat: 27.03.2024 - 13:05
George Simion schimbă candidatul AUR la București. Newsweek a scris că e omul primarului PSD Băluță - Foto: Facebook / George Simion

George Simion va schimbă candidatul AUR la București. Newsweek a scris că George MIhai este omul primarului PSD de la sectorul 4, Daniel Băluță. Enache a fost, până în martie 2023, Directorul Excecutiv la „Direcția de dezvoltare”. Enache a avut sute de milioane pe mână.

SHARE

George Simion va schimba candidatul pentru primăria București. Principalul motiv ar fi că Mihai Enache, candidatul AUR, nu are peste 10% în niciun sondaj de opinie. Lucru perfect normal, omul fiind complet necunoscut bucureștenilor.

Mai mult, partidul nu face niciun efort să îl promoveze. Într-un sondaj recent, pe care îl găsiți în LINK de mai jos, Enache are 6% din voturi în București.

George Simion schimbă candidatul AUR la București. Newsweek a scris că e omul primarului PSD Băluță

Citești și: SONDAJ Nicușor Dan și Alianța PSD-PNL vor câștiga alegerile pentru Primăria București

Au existat și suspiciuni legate de faptul că Enache este doar un „iepure” care să îl pregătească pe adevăratul candidat care ar fi urmat să fie ales în funcție de cine se va mai înscrie în cursa pentru București.

Newsweek a scris că alegerea lui Enache drept candidat AUR la București este foarte ciudată, deoarece acesta are un puternic trecut PSD-ist.

Omul din interior al PSD

Newsweek a scris că Mihai Enache a fost, până în martie 2023, omul de încredere al primarului PSD de la sectorul 4 Daniel Băluță. Enache a fost, poate, timp de doi ani cel mai important om din sectorul 4 deoarece coordona, ca director executiv, Departamentul de investiții, proiecte europene, achiziții publice și logistică.

Mihai Enache ar fi avut pe mână suma de 411 milioane lei fonduri europene nerambursabile, 25 milioane subvenții prin programul Anghel Saligny, și 134 milioane de lei prin Programul Național de Dezvoltare. Toate au fost în bugetul primăriei sector 4 în 2022

Anterior a fost un an șef serviciu de dezvoltare la primăria sectorului 5. De asemenea, a fost subordonatul unui alt PSD-ist. Între 2014 și 2016 a fost expert la primăria sectorului 3 condusă de Robert Negoiță.

Investigația pe larg AICI

Citește și: Candidatul AUR pentru București, omul primarului PSD Băluță care i-a dat sute de milioane pe mână

De ce schimbă Simion candidatul?

Simion a anunțat, ieri, la TV că partidul său face diverse sondaje pentru a găsi un candidat bun pentru Primăria Capitalei. I-ar fi propus candidatura lui Cozmin Gușă care a refuzat.

Desemnarea unui candidat comun PSD-PNL a resetat jocul politic. Simion crede, azi, că Piedone, Nicușor Dan și noul candidat PNL-PSD, Cătălin Cîrstoiu, își împart voturile și acest lucru poate fi speculat de un candiat cu notorietate al AUR. Primăria s-ar putea câștiga cu 30% din voturi.

Intrarea în campanie a unui candidat AUR cunoscut publicului ar fi o veste bună pentru candidații de dreapta Nicușor Dan și Cătălin Cîrstoiu. El ar putea rupe din voturile lui Piedone.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te