Gabriela Firea, despre rechinii imobiliari: „Sunt rechini buni şi rechini răi în București”

DE Alin Crișan | Actualizat: 24.04.2024 - 16:39
Gabriela Firea, despre rechinii imobiliari: „Sunt rechini buni şi rechini răi în București” - Foto: INQUAM Photos/ George Călin

Gabriela Firea spune că subiectul „rechinilor imobiliari” a fost inventat de opoziție pentru a lupta împotriva sa și că acești „rechini imobiliari” sunt „unii buni şi unii răi”.

SHARE

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, spune că subiectul „rechinilor imobiliari” a fost inventat de opoziție pentru a lupta împotriva sa și că acești „rechini imobiliari” sunt „unii buni şi unii răi”.

Gabriela Firea, despre rechinii imobiliari: „Sunt rechini buni şi rechini răi în București”

„Vreau să fac o precizare despre un subiect care este mult accentuat, inclusiv în această campanie electorală, şi care cred că a fost speculat negativ de adversarii politici şi în campania precedentă. 

S-a spus şi despre mine şi despre Robert Negoiţă şi despre Daniel Băluţă: Bine, ei au făcut lucruri în Capitală, dar s-au dat de partea rechinilor imobiliari”, a spus Firea la evenimentul de lansare a candidatului PSD Daniel Băluţă pentru un nou mandat la Sectorul 4, potrivit Agerpres. 

Ea a subliniat că vrea „cu toată responsabilitatea, cu toată tăria şi cu toate argumentele profesionale şi mai ales legale" să demonteze "această temă toxică de campanie”.

„Şi oricine doreşte să vină să-mi spună că nu e adevărat ce spun să vină cu argumente, nu cu lozinci. Ce sunt rechinii imobiliari?

În mintea celor care stau ascunşi în birouri şi care nu fac nimic şi dau vina pe extratereştri pentru neputinţa lor, rechinii imobiliari sunt nişte oameni răi care îşi pun investiţiile lor, forţa lor, munca lor în slujba răului, în slujba a ceea ce nu e bine, dincolo de faptul că omenirea s-a construit prin muncă, prin investiţii, prin capital. 

Eu consider că mediul de afaceri trebuie să fie prietenul fiecăruia dintre noi pentru că mediul anteprenorial creează locuri de muncă, oamenii de afaceri riscă şi plătesc taxe şi impozite la stat şi trebuie să fie partenerul oricărei societăţi normale şi profesioniste şi a reprezentanţilor acestei societăţi, indiferent că vorba de consilieri, de primari, preşedinţi de consilii judeţene, miniştri, parlamentari.

Important este cum tratăm noi cu respect această relaţie în beneficiul cetăţenilor, nu în beneficiul nostru şi nici în beneficiul personal al oamenilor de afaceri, Regulile să fie respectate, legile să fie prietenoase cu oamenii, discuţii absolut transparente pentru ceea ce înseamnă investiţii”, a susţinut social-democrata. 

Gabriela Firea a adăugat că „se spune despre social-democraţi” că vor să blocheze capitalurile, „să fugă capitalurile în alte ţări europene, în alte capitale”, susţinând că cei de la USR sunt cei care au inventat „aceşti rechini”.

„Nu, noi cei de stânga vrem să avem locuri de muncă bine plătite pentru salariaţi şi vrem să avem dezvoltare pentru oraş, iar cetăţenii din municipiul Bucureşti, în această perioadă de îngheţ total, au beneficiat de scumpirea tuturor apartamentelor cu peste 30% pentru că s-a găsit această explicaţie halucinantă - să nu mai construim în Bucureşti că vin rechinii”, a continuat ea. Firea a arătat că se ştie „cine a obţinut în aceşti patru ani autorizaţii”.

„S-a blocat pentru toată lumea, dar nu şi pentru prieteni, pentru că, ce să vezi, sunt rechinii buni, rechinii drăguţi şi amabili care s-au activat şi acum, în această perioadă, şi îi vedem. Asta este manipularea, asta este campania făcută pe minciună şi pe ură şi mai ales pe dezinformare şi noi nu putem lupta decât dacă cetăţenii sunt alături de noi.

Am vrea să mai distrugem un mit - mitul că primarii social-democraţi sunt în stare doar de proiecte sociale, pomeni cum li se mai spune. 

Cred că suntem conştienţi că în întreaga viaţă trebuie să avem grijă de dezvoltare a comunităţilor, dar şi de fiecare om în parte.

Cetăţenii să decidă, ei să aleagă pe 9 iunie cum este bine - să continuăm cu foarte multă muncă, cu foarte multă dăruire, tenacitate, soluţii sau să mergem în acest ritm lent al Bucureştiului în care noroc de sectoarele 3 şi 4 care au arătat întotdeauna cum se face diferenţa între primari care se încuie în birouri şi găsesc cu uşurinţă explicaţii pentru cum nu pot să realizeze acele obiective şi să dea vina tot timpul pe greaua moştenire”, a mai spus candidata PSD la Primăria Capitalei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te