Revista 22: Dragnea a avut cu 4 zile înainte de protest scenariul diversiunilor din 10 august

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 06.01.2019 - 12:09
Peste 700 de plângeri penale privind violențele jandarmilor au fost înregistrate după 10 august. Foto Inquam Photos

7 dintre cele 8 documente întocmite de structurile din Ministerul de Interne au fost declasificate, inclusiv raportul referitor la intervenția forțelor de ordine pentru reprimarea protestului din 10 august, scrie Revista 22

SHARE

Anul trecut, Parchetul General a solicitat declasificarea inclusiv a raportului ce privește desfăsurarea evenimentelor de la protestul Diasporei din 10 august, a informat Agerpres, citând surse oficiale.

Liderul PSD, Liviu Dragnea a avut cu patru zile înainte de protest scenariul diversiunilor, spun surse din Ministerul de Interne. Un exemplar ar fi ajuns și la o televiziune afiliată PSD, afirmă și surse din Jandarmerie. Cel care ar fi ținut legătura cu toate entitățile implicate ar fi fostul un sepepist al lui Dragnea, numit ulterior secretar de stat (cel mai probabil Adrian Mlădinoiu).

Dragnea a fost audiat pe 14 septembrie, la Parchetul General, Secția Militară, în dosarul violențelor din 10 august.

Audierea lui Liviu Dragnea a reprezentat pentru mulți o surpriză, în contextul în care acesta a declarat în repetate rânduri că nu are nicio legătură cu evenimentele.

Pe de altă parte, președintele Camerei Deputaților a susținut public că pe 10 august a avut loc o „lovitură de stat pusă la cale de președintele Klaus Iohannis" și că „protestele au fost finanțate din străinătate".

Cu câteva ore înainte de audierea lui Liviu Dragnea, reprezentanți ai Inspecției Judiciare, condusă de Lucian Netejoru, au descins la Parchetul General, Secția Militară, pentru a solicita accesul la „Dosarul 10 august".

Citește articolul integral în Revista 22

Scandal între Carmen Dan și Liviu Dragnea

Ministrul de Interne, Carmen Dan, și președintele PSD, Liviu Dragnea, s-au contrat dur săptămâna trecută din cauza deciziei Ministerului de a desecretiza mare parte din documentele interne legate de acțiunea forțelor de ordine la mitingul din 10 august, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

Mai mult, ministrul Carmen Dan a amenințat cu demisia din funcție după tensionarea relațiilor cu Liviu Dragnea, potrivit surselor citate. Demisia nu a fost însă înregistrată la cabinetul premierului Viorica Dăncilă.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -