Florin Roman: „Moţiunea simplă împotriva lui Boloş este o simplă maculatură”

DE Alin Crișan | 30.10.2023 - 19:00
Florin Roman: „Moţiunea simplă împotriva lui Boloş este o simplă maculatură” - Foto: Arhivă/ Imagine cu caracter ilustrativ

Florin Roman a declarat, luni, în plen, că moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor, Marcel Boloş, este "o simplă maculatură".

SHARE

Deputatul PNL Florin Roman a declarat, luni, în plen, că moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor, Marcel Boloş, este "o simplă maculatură", "un şir întreg de invective, de atacuri la persoană, de jigniri", susţinând că ministrul "are pe rever crucea", în timp ce USR are proiectul "cu trei grame".

Florin Roman: „Moţiunea simplă împotriva lui Boloş este o simplă maculatură”

"Aşa e când nu mai simţi gustul puterii, te transformi aşa într-o vulpe vicleană, nu ştiu 3 grame, fără 3 grame, care atunci când nu ajunge la struguri zice că sunt cam acri. Voi, cei de la USR, am auzit pe mulţi colegi spunând că vorbim despre o moţiune.

Citește și: Barometrul vizibilității Guvernului: Premierul Ciolacu e lider absolut, Boloș pe 2. Cine nu se vede

Nu, nu este o moţiune, este o simplă maculatură, aşa cum, din păcate, în ultima vreme ne obişnuiţi: un şir întreg de invective, de atacuri la persoană, de jigniri la adresa unui ministru pe care puteţi sau nu să-l respectaţi, frumos aşa ar fi pentru că voi spuneţi că sunteţi oameni noi, dar atunci când ministrul are pe rever crucea şi voi aveţi proiectul cu trei grame, înţelegem de ce lucrurile se întâmplă astfel", a afirmat Florin Roman, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Finanţelor.

Roman a acuzat USR că a secretizat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

"Atunci îţi pui întrebarea firească: dacă era cel mai important plan de modernizare a României, ce aveaţi de ascuns şi de ce sunteţi astăzi atât de supăraţi? E adevărat că nu toţi au avut norocul cum l-a avut domnul preşedinte Drulă să facă atât de mulţi bani în Parlament, când alţii au sărăcit. Şi nu e bine sau e bine, nu ştiu, poate ne daţi reţeta, dacă nu, o să vă spun şi eu despre ea", a adăugat Florin Roman.

El a susţinut că cei de la USR sunt supăraţi din cauza faptului că le-au fost afectate interesele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

"Ce vă supără pe dvs? În primul rând că v-au tăiat macaroana pe interesele dumneavoastră, ale USR în PNRR. Haideţi să vedem de ce aţi devenit un fel de asistaţi social. Nu mai păpaţi 10 milioane de lei din digitalizarea ONG-urilor, în timp ce milioane de elevi nu au parte de condiţii de învăţare care să respecte un minim al decenţei.

Parteneriatele ONG-urilor cu APL-urile - 20 de milioane de euro pentru consultanţă, stimularea cetăţeniei active - 13 milioane pentru consultanţă. 43 de milioane care puteau ajunge la pensionari sub forma voucherelor, ceea ce face Marcel Boloş", a adăugat deputatul liberal.

Potrivit acestuia, USR a pus în PNRR realizarea de piste de bicicletă de 180 de milioane de euro, în condiţiile în care nu a fost închisă încă problema cu şcolile aşa cum trebuie.

"Deci cam despre asta este vorba şi asta vă deranjează pe dumneavoastră. Aţi avut ocazia să demonstraţi ca oameni noi că sunteţi diferiţi de cei vechi, dar voi aţi fost mult mai rău decât oamenii vechi în politică, pentru că voi aţi fost primii care l-aţi angajat pe Ghinea pe bani publici, pe banii noştri.

Voi aţi încălcat primii aceste reguli, voi sunteţi primii care ne folosiţi banii noştri care ca să vă plătiţi ţuţării pe care îi aveţi pe la cabinete şi care vă scriu şi vă fac liderilor dumneavoastră aceste scenarii", a adăugat Florin Roman.

Citește și: Marcel Boloș: Îndemnul meu este la echilibru și chibzuință în cheltuirea banului public

Roman i-a mai acuzat ce cei de la USR că au fugit de la guvernare.

"Dacă la început aţi fost o speranţă pentru foarte mulţi, atunci când aţi fugit de la guvernare în aplauze n-aţi făcut decât să vă prăbuşiţi politic, prin astfel de acţiuni populiste, extrem de populiste.

Ce diferenţă e între voi şi corturile cu 5000 lei pe zi? Niciuna. Şi sper că sondajele ne vor confirma şi în viitorul ciclul electoral că nu vom mai auzi cel puţin de populismul de dreapta în Parlamentul României", a adăugat Roman.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te