Florin Roman, despre Chichirău: A fost un blat ordinar între USR şi PSD

DE Adelina Sahlean | 18.02.2020 - 15:45

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a acuzat, luni seara, că USR, împreună cu PSD, ar fi pus la cale un „blat ordinar” la prima serie de audieri ale miniştrilor desemnaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului şi a criticat-o pe Cosette Chichirău - deputat USR.

SHARE

Reacţia vine după ce Chichirău a denunţat, la rândul său, un „blat politic” între PNL şi PSD şi le-a făcut o serie de reproşuri directe liberalilor.

„A fost un blat ordinar între USR şi PSD pentru că, la unele comisii, votul colegilor de la USR - cum a fost căzut la Comisia de mediu - au fost pentru aviz negativ, USR şi PSD votând cot la cot. Dacă în cazul celor de la PSD eu mă aşteptam şi e normal ca într-o democraţie opoziţia să voteze împotriva puterii, ceea ce am văzut la doamna Chichirău astăzi mi s-a părut o atitudine şi o declaraţie politică mai deşănţată decât a ultimului pesedist”, a declarat Florin Roman.

Prezentă în platou la aceeaşi emisiune TV, Cosette Chichirău l-a întrebat pe Florin Roman dacă ştie cum a votat în comisie, dar replica liberalului a venit neanunţată: ”Degeaba aţi votat cum aţi votat, dacă v-aţi comportat cum v-aţi comportat”.

„Vă spun că, din punctul meu de vedere, între ce a declarat doamna deputat Chichirău acum câteva minute şi Andruşcă, Budăi, Teodorovici şi alţi pesedişti nu e nicio diferenţă. Dânşii repetă greşeala pe care au făcut-o în cazul alegerilor prezidenţiale, când l-au luat la ţintă pe preşedintele Iohannis. Acum, PNL este luat ţintă de către cei de la USR. Pentru ei nu există luptă cu PSD”, a adăugat Florin Roman.

Șefa USR Iaşi, Cosette Chichirău, a acuzat, luni, PNL-ul de un "blat politic" în cadrul audierii ministrului desemnat al Finanţelor, Florin Cîţu, în comisiile de Buget-Finanţe-Bănci.

"Ăsta este un progres, ar trebui să avem mai multe din-astea, sincer, că data trecută nu prea am primit răspunsuri. Nu voi comenta prea mult despre deficitul de 3,6% cu care aţi prezentat bugetul prin asumarea răspunderii, o soluţie din punctul meu de vedere foarte periculoasă – asumarea răspunderii guvernului pe buget. Nu aţi vrut alegeri în două tururi şi aţi vrut anticipate – şi asta pe motive strict electorale – un blat politic. Aţi tocat PSD-ul că face promisiuni electorale dar mi se pare că implementaţi aceeaşi tactică – că vă e frică să implementaţi soluţii bune pentru România din motive electorale. Şi de aceea suntem astăzi aici, într-o criză politică, pentru că nu aţi vrut alegeri în două tururi şi aţi vrut anticipate – şi asta pe motive strict electorale – un blat politic", a afirmat Cosette Chichirău în şedinţa respectivă.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -