Florin Cîțu: Renegocierea PNRR, cum vrea PSD, imposibilă. Am arunca 30 de miliarde de euro

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 27.01.2022 - 17:18
Florin Cîțu: Renegocierea PNRR, cum vrea PSD, imposibilă. Am arunca 30 de miliarde de euro. / Foto: adevarul.ro

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că renegocierea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), aşa cum cere PSD, este imposibilă. Prin renegociere, România ar pierde 30 de miliarde de euro.

SHARE

„Am spus partenerilor internaţionali, atunci când am negociat PNRR-ul, aceasta este forma finală, toată lumea s-a uitat acolo şi au fost de acord cu toţii, am semnat o formă finală a PNRR, şi am spus că nu vom reveni asupra lui. Și atunci când am făcut această Coaliție, am intrat în Coaliție că nu vom reveni asupra PNRR-ului, pentru că asta înseamnă să reluăm toată procedura, asta înseamnă să aruncăm la coș 30 de miliarde de euro. Nu voi permite niciodată așa ceva”, a declarat Florin Cîțu.

Citește și: Atenție, șoferi! Codul Rutier, moficat: permis suspendat până la 4 luni și amenzi până la 2.900 lei

„PNRR-ul a fost negociat foarte bine, a fost printre cele mai bune rezultate, şi aţi văzut şi calificativele pe care le-a primit acest PNRR. PNL rămâne concentrat pe reforme mari, care să împingă România în viitor, nu pe dispute foarte mici, declarații belicoase în spațiul public”, a explicat liderul PNL.

„În PNL ne concentrăm pe lucruri serioase. Le-am promis românilor că nu vom introducem taxe și nu introducem taxe, nu schimbăm sistemul de impozitare, cota unică rămâne (...) Ne interesează reforma pensiilor, toate pensiile să fie trecute pe contributivitate și să fie sustenabile să nu avem probleme de plată în 2030.

Citește și: FOTO O tânără luptă cu stereotipurile. Nu își mai rade mustața și nu se mai pensează de doi ani

Ne interesează reforma salarizării, veniturile să fie legate de performanță, reforma administrație publice, România Educată, implementarea acestui program și reorganizarea adminsitrativ teritorială. Avem majoritate, putem să facema aceste lucruri”, a mai declarat Cîțu, relatează Agerpres.

Recent, ministrul PSD al Muncii, Marius Budai, a afirmat că susține renegocierea pragului de 9,4% din PIB pentru pensii din PNRR.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.