Florin Cîţu: Am siguranţa că o să fie o guvernare stabilă, este o guvernare pe termen lung

DE Alexandru Pop | 21.12.2020 - 20:21
Florin Cîțu/FOTO: news.ro

Premierul propus de Coaliţia de guvernare, Florin Cîţu, a mulţumit, luni seară, partenerilor pentru încrederea acordată şi a anunţat că Programul de guvernare este aproape finalizat, proiectele începute în 2020 de către guvernarea PNL, fiind completat cu proiectele partenerilor.

SHARE

”Mulţumesc coaliţiei de centru-dreapta pentru încrederea acordată (...) am siguranţa că o să fie o guvernare stabilă, este o guvernare pe termen lung, o guvernare care are în centru interesul cetăţenilor”,  afirmat, luni seară, Florin Cîţu, la semnarea Acordului de funcţionare a coaliţiei 2020 – 2024. 

Cîţu a anunţat că Programul de guvernare este aproape gata.

”Programul de guvernare este aproape gata. În programul de guvernare sunt proiecte care  au început în acest an de guvernare şi care vor continua, proiecte care au dat rezultate, dar care au fost completate cu alte proiecte de la partenerii de coaliţie, toate  având acelaşi scop, dezvoltarea României. Cred că diferenţa pe care o veţi vedea este una majoră în modul în care vor fi implementate aceste proiecte, pentru că, începând cu 2021, toate proiectele care se întind pe mai mulţi ani vor trebui să fie justificată finanţarea pentru întreaga perioadă. Nu vreau să mai fie proiecte începute şi apoi să rămână neterminate pentru că dintr-o dată nu a mai fost găsită finanţare. Lucrurile vor fi făcute aşa cum au fost fute în acest an: proiecte care încep, merg până la final”,  mai declarat propunerea de premier a Coaliţiei. 

Acesta speră ca Guvernul să fie învestit cât mai curând. 

”Mulţumesc pentru încredere, sper să avem un Guvern învestit cât mai repede, este nevoie să avem un Guvern cât mai repede pentru că bugetul pentru anul viitor trebuie făcut, iar proiectele din Programul de guvernare trebuie să aibă finanţare. pe Contez parteneriatul acesta, pe această coaliţie pentru ca în Parlamentul României să trecem prin proceduri cât mai repede să avem un Guvern poate până la Crăciun”, a mai declarat Cîţu. 

Liderii PNL, USR PLUS, UDMR - Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloş, Kelemen Hunor - au semnat luni, în prezenţa premierului pe care îl susţin, Florin Cîţu, Acordul de guvernare 2020 - 2024, după mai bine de o săptămână de negocieri pe programul de guvernare şi pe modul de împărţire a portofoliilor de ministru, a funcţiilor de prefect şi a celor de secretar de stat. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.