Fiul Vioricăi Dăncilă – salariu de bugetar de 1.700 euro pe lună

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 17.07.2019 - 13:54

Victor Dăncilă a fost angajat la Curtea de Conturi concomitent cu ascensiuena mamei sale în poziția de premier.

SHARE

Cât timp mama sa era europarlamentar și tatăl șef prin Petrom, fiul premierului Dăncilă, Victor, era angajat la Petrom.

După ce Viorica Vasilica Dăncilă a devenit prim-ministru, Victor a ajuns consilier de demnitar la Curtea de Conturi. Mai mult timp, nu s-a știu la cabinetul cărui demnitar al Curții de Conturi este angajat Victor Dăncilă. În final, s-a aflat că ste vorba de cabinetul vicepreședintelui Curții de Conturi, Ilie Sârbu.

Cu întârziere, Victor Dăncilă și-a publicat declarația de avere din care reiese că, în 2018, a câștigat suma de 94.509 de lei, adică 7.850 de lei (1.700 euro). Dăncilă junior mai câștigă 27.000 de lei pe an (aproximativ 500 de euro pe lună) dintr-o clădire pe care a primit-o donație de 70 de metri pătrați și pe care o deține în București.

Deși are venituri de 2.200 de euro pe lună, Dăncilă junior cheltuie tot ceea ce câștigă. El menționează că nu are niciun euro avere.

Ce îl învață Dăncilă junior pe Ilie Sârbu, fost ministru al Agriculturii în două mandate? „Cu privire la atribuțiile de serviciu, domnul Victor Florin Dăncilă, licențiat în științe economice, desfășoară în cadrul Autorității de Audit activități de consiliere în domeniul economic, precum și activități specifice domeniului de  activitate”, se arată în răspunsul Curții de Conturi pentru Newsweek România.

Citește și: Fiul Vioricăi Dăncilă, angajat la cabinetului lui Ilie Sârbu

Fiul premierul poate fi concediat numai de Ilie Sârbu, cel care este și socrul lui Ponta. Victor Ponta este, în prezent, dușmanul declarat al guvernului Dăncilă. „În conformitate cu prevederile articolului 5 (1) din O.G. numărul 32/1998 privind organizarea cabinetului demnitarului din administrația publică centrală, personalul din cadrul cabinetului demnitarului este numit sau eliberat din funcție numai la propunerea demnitarului în subordinea căruia funcționează, în baza unui contract individual de muncă pe perioadă determinată”, spune Curtea.  Înainte să se angajeze la Curtea de Conturi, fiul premierului câștiga, la o companie privată, aproximativ 800 de euro pe lună.

Citește și: Foto galerie - Să-l cunoaștem pe fiul Vioricăi Dăncilă

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.