Firea a promovat, pe bani, un eveniment PSD la care nu poartă mască și nu respectă distanțarea

DE Petre Bădică | Actualizat: 20.08.2020 - 13:18

Politicienii continuă să dea exemple negative legat de măsurile de distanțare și sanitare care trebuie luate în timpul pandemiei de COVID. În timp ce, așa cum se vede în poza de mai sus, oamenii fără funcții publice și notorietate, respectă mai bine regulile.

SHARE

Arătam, ieri, că la evenimentul de lansare a candidaților PSD pentru Consiliul General al Municipiului București o singură persoană nu a purtat mască. Atunci, Gabriela Firea a defilat, regulamentar, cu noile sale propuneri pentru Consiliul General al Primăriei București. Deși a fost vorba de un eveniment cu numeroase persoane, singurul care nu purta mască a fost Petre Roman, cel care deschide lista de consilieri PSD pentru București.

Notam, atunci, faptul că Gabriela Firea a purtat masca regulamentar, mai puțin Petre Roman care stă alături de ea, umăr la umăr.

Citește: Petre Roman, fără mască la lansarea candidaților PSD

Firea: ieri cu mască, azi fără mască

După numai 24 de ore, avem parte de un eveniment PSD similar. Gabriela Firea își prezintă garnitura a doua de candidați pentru Consiliul General al Municipiului București. Este vorba de candidații care nu sunt persoane publice (altele decât Dumitru Dragomir, Petre Roman, Iordănescu care au participat la lansarea oficială).

De data aceasta, singura care nu poartă mască este exact Garbriela Firea. În București, purtarea măștii este obligatorie la evenimente sau în zonele aglomerate.

În imagini o vedem pe Gabriela Firea conducând, fără mască, un alai de peste zece oameni.

Pe o terasă, Gabriela Firea apare alături de alte șase persoane. Acestea poartă mască, mai puțin primarul general. Între ei sunt câțiva centimetri.  

Într-o altă poză, 11 persoane - printre care și Gabriela Firea - nu poartă mască, dar stau umăr la umăr. Imaginea amintește de cea în care lideri PSD precum Paul Stănescu, Marcel Ciolacu, Ionel Arsene stăteau umăr la umăr fără mască într-o poză de grup. Imaginea a fost foarte criticată de presă.

Apoi, toți ceilalți își pun mască pentru o nouă poză de grup, mai puțin doamna Firea (a se vedea fotografia din deschiderea articolului).

Postarea este plătită de PSD. Mesajul și fotografiile, în care primarul general stă umăr la umăr fără mască alături de alți tineri care poartă mască, ajunge la mii de oamenii.

Primarul general al Capitalei, ca cel mai important om din administrația locală, ar trebui să fie un exemplu în lupta cu pandemia de COVID. Din păcate, mesajul transmis de Gabriela Firea incită, mai degrabă, la nerespectarea regulilor privind purtarea măștii și a distanțării.

În România, ieri, au fost 1.409 de noi cazuri de COVID, din care 228 în București.

În postarea, sponsorizată de PSD, în afara imaginilor cu Gabriela Firea în mijlocul simpatizanților fără să poarte mască, există și următorul mesaj:

„Oamenii pe primul loc! Și tineri, și de vârstă mijlocie și seniori. Totul este să fie onești și pregătiți. Viața mea este ca o carte deschisă. Nu am secrete sau limbaj dublu. Așa cum am făcut și în primii patru ani de mandat, mă bazez în continuare pe echipa de consilieri generali a căror contribuție este esențială pentru ca proiectele benefice pentru bucureșteni să poată fi puse în aplicare.

Calitatea de membru în Consiliul General al Capitalei presupune deopotrivă responsabilitate și experienta. Și, aș mai adăuga, vocația de a fi aproape de oameni și de a munci pentru binele comun.

De aceea, pe lista propusă de mine pentru Consiliul General se regăsesc, alături de personalități marcante ale vieții publice, care au performat în domeniile în care au activat, și colegi cu activitate politică și administrativă, mulți dintre ei la al doilea sau chiar la al treilea mandat de consilier general.

Împreună putem face lucruri bune pentru bucureșteni, pentru că noi punem întotdeauna oamenii pe primul loc.

Azi m-am întâlnit și doresc să vi-i prezint pe următorii propuși pe lista de Consiliu, dupa cei anunțați luni seara:

Georgiana Untea
Mihaela Enciu
Anca Comanici
Natalia Petrescu
Valeriu Suhan
Marius Pavel
Cristian Olteanu
Honorius Circa
Cristian Doicin
Maxim Radu”, a scris primarul Firea.

PS. Majoritatea covârșitoare a politicienilor aflați în campanie poartă mască regulamentar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te