Fără precedent. Șefa CNAS, Adriana Cotel, și-a secretizat, în declarația de avere, sursele de venit

DE Mircea Marian | Actualizat: 04.03.2019 - 16:43
Misterioasa Adriana Cotel gestionează un buget de 35 de miliarde de lei fără ca publicul să știe ce o califică Foto: Revista Politici de Sănătate

Noua șefă a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adriana Cotel, nu și-a publicat nici acum CV-ul pe site-ul instituției, dar a postat o declarație de avere din care a șters sursa venitului și serviciul prestat. Nici angajații SRI sau SIE nu șterg aceste informații.

SHARE

Adriana Cotel nu are cont în bancă, nu are nici o locuință, vreun teren sau vreo mașină în proprietatea personală. Ea declară că nu deține împrumuturi, bijuterii sau opere de artă, potrivit declarației sale de avere.

Singura rubrică pe care o completează este cea privind veniturile din salarii: 61.705 lei și 28.018 lei. Însă noua președintă a CNAS a șters din declarația publicată pe site-ul instituțieii publice numele angajatorului și serviciul prestat, o măsură neobișnuită chiar și în cazul demnitarilor care au lucrat în serviciile secrete. 

Adriana Cotel nu trece în declarație nici vreun venit al soțului, nici alocația vreunui copil. 

De asemenea, și-a publicat și declarația de interese, dar toate rubricile sunt goale:nu deține acțiuni la vreo companie și nu face parte din conducerea vreunui partid sau a vreunui ONG. 

în plus, CV-ul ei continuă să nu fie publicat pe site-ul CNAS. 

Ascensiunea fulminantă a Adrianei Cotel

 

Adriana Cotel conduce, de cinci săptămâni, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) fără ca statul român să ofere vreo informație despre cine este și ce pregătire profesională o recomandă pentru această funcție. Recorder a descoperit că pe lângă funcțiile primite în diverse instituții ale statului, biografia Adrianei Cotel ascunde o ascensiune cel puțin la fel de spectaculoasă și pe partea academică.

În numai trei ani, a ajuns licențiată în Psihologie, masterandă, doctorand, asistent universitar și psiholog cu triplă specializare.

Momentul de cotitură în viața Adrianei Cotel se petrece atunci când îl cunoaște pe Andrei Iordache, directorul Spitalului Județean de Urgență Slatina în perioada 2012-2016. În 2014, cei doi sunt surprinși pe Aeroportul Otopeni, iar presa scrie că sunt implicați într-o relație.

Iordache e membru PSD și prieten la cataramă cu Darius Vâlcov, fapt care îi asigură funcții și influență: după ce pleacă de la Spitalul Județean e numit la conducerea Direcției de Sănătate Publică Olt. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -