După ce PNL a cerut verificarea semnăturilor pe moțiune, USR Plus anunță că le depune din nou

DE Valentin Mirică | Actualizat: 06.09.2021 - 11:30
Ionut Mosteanu Foto: Facebook

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, consideră că o contestare a semnăturilor de pe moţiunea de cenzură reprezintă doar "o perdea de fum".

SHARE

Totuși, el a anunțat că semnăturile vor fi redepuse.

Liderul USR PLUS a spus că ”o semnătură olografă rămâne olografă și când e scanată, și când e pe un șervețel. De un an și jumătate se votează legi importante electronic, prin tabletă, prin telefon. Se aprobă semnături olografe scanate trimise scanat. Suntem în pandemie și stare de alertă și am încercat să ținem deplasările la minim. Nici un parlamentar semnatar nu își contestă semnătura. E o perdea de fum prin care Cîțu încearcă să își prelungească mandatul la victoria”.

Citește și: Legiunea vaccinaților „la chiuvetă” ar avea mii de români. Cum se obțin certificatele și cât e șpaga

El a anunțat că USR PLUS și AUR vor depune din nou azi la birourile permanente reunite ale parlamentului semnăturile parlamentarilor. El a spus că din cei 80 de parlamentari USR PLUS, 20 au semnat electronic.

”Dacă începe să contestăm orice semnătură, contestăm și decretele semnate de președintele Iohannis, și convocările făcute de președinții Parlamentului? Luăm un notar cu noi la fiecare semnătură din stat?”, a mai spus Moșteanu.

El a afirmat că autenticitatea unei semnături poate fi contestată doar de către semnatar şi a reamintit că, în ultimul an, în contextul pandemiei de coronavirus, au fost admise de mai multe ori semnături olografe, trimise scanat de către parlamentari care susţineau diverse iniţiative legislative.

Moşteanu şi-a exprimat speranţa ca în cadrul întâlnirii de la Palatul Cotroceni, care urmează să aibă loc la ora 12,30, preşedintele Klaus Iohannis îi va cere premierului Florin Cîţu să facă "un pas în spate".

Citește și: Miliardară la 30 de ani, ruinată la 34 de ani. Cum a pierdut banii tânăra comparată cu Steve Jobs

Reamintim că liderii PNL au anunțat că vor cere o verificare a modului în care parlamentarii USR PLUS și AUR au semnat moțiunea de cenzură, ceea ce ar duce la o posibilă întârziere a dezbaterii moțiunii.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.