Dragnea, ipocrit: s-a lăudat că el face bugetul, acum spune că nu a știut de banii pentru servicii

DE Alexandru Pop | Actualizat: 04.02.2019 - 10:28
Liviu Dragnea s-a răstit din nou la jurnaliști. Foto Inquam Photos/George Călin

PSD s-a reunit, duminică, la Palatul Parlamentului, în prima şedinţă a Comitetul Executiv din acest an. A fost şi prima apariţie publică a lui Liviu Dragnea de la sfârşitul anului trecut.

SHARE

Liviu Dragnea a cerut la ședință tăieri din banii alocați serviciilor secrete în proiectul de buget pentru 2019. Sunt prea mulţi, iar sume importante ar trebui realocate la sănătate, a afirmat preşedintele PSD. Iar dacă Guvernul nu poate rezolva asta, o va face Parlamentul, asigură liderul social-democraţilor. 

 

Liderul PSD a afirmat că bani ar putea fi folosiți pentru sănătate, de pildă pentru „programe gratuite pentru vitamina D pentru copii” sau pentru diabet.

„I-am rugat să analizeze sumele alocate serviciilor secrete. Cred că sume importante de aici pot fi realocate către sănătate de exemplu. Eu mă gândesc la un program de acordare gratuită pentru toți copiii din România de vitamina D, este tot un program de siguranță națională. Un program de diabet. Și au spus că vor analiza. Dacă pot face în Guvern, dacă nu, eu sigur o să o fac la Parlament cu amendament”, a declarat Liviu Dragnea.

Bugetele Serviciului Român de Informaţii, al Serviciului de Informaţii Externe, al Serviciului de Protocol şi Pază şi al Servicului de Telecomunicaţii speciale au creşteri, conform proiectului de buget cuprinse între 4,8% şi 69% faţă de anul trecut.

Conform proiectului, bugetul SRI este de 2,4 miliarde lei, cu o creştere de 4,8% faţă de anul trecut, cel al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale de 604 milioane lei, cu o creştere de 69%, bugetul SPP de 233 milioane lei, în creştere cu 20% iar bugetul SIE de 309 milioane lei, în creştere cu 8,5%.

Întrebat dacă nu e nevoie și de avizul CSAT pentru a modifica bugetele serviciilor (o dispută care a mai fost anul trecut în momentul rectificării bugetare - n.r.), Liviu Dragnea i-a întrebat pe jurnaliști ușor iritat: „Îmi trebuie avizul lui Iohannis și pentru viață să înțeleg?”. Apoi a adăugat: „Parlamentul nu cere aviz de la nimeni”. 

Citește și Bugetul 2019, o fantezie de Darius Vâlcov

La insistențele jurnaliștilor pe tema avizului, Liviu Dragnea a replicat tăios: „A fost o singură întrebare. Dacă vreți să ne mai vedem după Cameră, să începem anul bine, dacă nu....” a spus Liviu Dragnea făcând cu mâna semnul de „la revedere”.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a postat pe 25 ianuarie o fotografie în care apare alături de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, Darius Vâlcov și alți trei oameni politici, cu mesajul „cu cifrele pe masă, viitorul arată bine”.

Politicienii amintiți lucrau pe propunerea de proiect făcută de guvern pentru bugetul pe 2019, pe care azi tocmai Dragnea îl contestă.

Citește și: Dragnea, deși România nu are buget și euro e la maxim : „Cu cifrele pe masă. Viitorul arată bine”

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -