Dragnea a cerut bani la pungă pentru cazarea din Israel

DE Mircea Marian | Actualizat: 09.05.2018 - 15:34
Foto Inquam Photos

Cazarea pentru demnitari de acest rang se face la hoteluri de lux, în limita unui plafon de 240 de dolari. Toate aceste hoteluri acceptă plata cu cardul.

SHARE

Potrivit unui document oficial aprobat de Biroul Permanent al Camerei Deputaților, în controversata vizită în Israel efectuată de Liviu Dragnea, banii pentru cazare au fost transmiși de la Parlament către beneficiar în numerar. În decizia de aprobare a vizitei scrie „Cazare, plafon B, în numerar”.

La o privire peste alte documente asemănătoare, se poate observa că precizarea privind plata în numerar a cazării lipsește. Totuși, și deputatul Silviu Vexler, reprezentantul în Legislativ a Federației Comunității Evreiești, care s-a deplasat în Israel în aceeași perioadă cu liderul PSD, însă în delegația secretarului de stat Adrian Mlădinoiu, a cerut ca banii pentru cazare să-i fie dați în numerar. 

Nu există explicație pentru acest gest. Cazarea pentru demnitari de acest rang se face la hoteluri de lux, în limita unui plafon de 240 de dolari. Toate aceste hoteluri acceptă plata cu cardul. 

Un alt element complet neobișnuit este că, în ședința de Birou Permanent din 25 aprilie – când s-a aprobat plecare în Israel a lui Dragnea, începând chiar cu acea zi – toate „materialele pe linia relațiilor parlamentare externe” au fost aprobate în bloc. De obicei, acestea sunt aprobate individual, chiar dacă aceasta este o formalitate. Ședința a fost condusă de Florin Iordache, iar opoziția nu a protestat absolut deloc. 


Și Tudose fugea de plata cu cardul


Și fostul premier PSD Mihai Tudose era cunoscut pentru aversiunea sa față de bănci și pentru faptul că nu avea card. Într-un interviu pentru televiziunea publică, întrebat unde îşi ţine banii, Tudose a arătat spre buzunar. „Uite, aici! Aveţi impresia că este un salariu atât de mare ca prim-ministru să umbli cu două sacoşe după tine? Am o veste proastă: încape într-un singur plic subţire (...) Mai e ceva. Sunt şi căsătorit, dispare repede”, a precizat acesta. Întrebat dacă a făcut vreodată cumpărături online sau dacă a plătit facturi pe Internet, a răspuns negativ: „Fiecare cu treaba lui. Vrea să-şi ia salamul online, să şi-l ia online”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.