„Diana Iovanovici-Șoșoacă este un avocat cu o experiență de 21 de ani, colaborând zilnic din primul an de facultate cu un cabinet de avocatură de prestigiu al anilor 90. Și-a dorit dintotdeauna să fie avocat, aceasta fiindu-i principala pasiune pe care și-o indeplinește cu tenacitate, abnegație și devotament. În cariera sa s-a dovedit a fi originală, deschizătoare de drumuri prin aplicarea unor teorii noi, încercând să găsească rezolvare și acolo unde totul pare imposibil.
A absolvit un master in Dreptul afacerilor, a fost consilier personal pe probleme juridice al ministrului delegat pentru comerț, Eugen Dijmărescu, colaborând cu toate structurile guvernamentale la acel moment. Este o adevarată combatantă a ilegalităților și nedreptăților și nu uită niciodată să-i ajute pe cei mai nevoiași, pe care soarta nu i-a privilegiat, reprezentând pro bono persoanele fără posibilități. Este implicată în evenimente de caritate cu privire la copii și bătrâni nevoiași care au nevoie nu numai de ajutor material, ci și de un cuvânt bun. Iubește România și românii, este mândră că este româncă și luptă pentru redarea demnității și conștientizarea valorilor românilor!”, potrivit siteului femeide10.ro condus de realizatoarea TVR Marina Almășan.
Dijmărescu, personaj controversat
Jurnalistul Sabin Orcan a dezvăluit, în cadrul emisiunii "X-Press", despre ofiţeri acoperiţi sau colaboratori ai serviciilor secrete care ocupă funcţii-cheie în stat. Al treilea nume aflat pe "Lista Fantomelor Securității" este Eugen Dijmărescu, directorul FGDB (Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare) care a fost ofițer acoperit al CIE (Centrul de Informații Externe) înainte de 1990 și pare-se că și după aceea, respectiv în anii '90.
Astfel, după 1990 a avut funcții de parlamentar, ministru, ambasador, viceguvernator, iar astăzi garantează depozite bancare.
Referitor la statutul de ofițer acoperit al CIE, în anul 2006, Liviu Turcu, ultimul defector important al serviciului de spionaj comunist, publica în "Jurnalul naţional" o listă cu 11 nume de politicieni care au avut legături cu fosta Securitate. Printre aceştia, la poziţia 6, apare fostul ministru şi ambasador Eugen Dijmărescu, în dreptul căruia este trecută menţiunea "fond informativ la nivelul UM 0544, UM 0195, UM 0625". Aceste indicative corespund, în ordine, Centrului de Informaţii Externe, unităţii speciale de protecţie din cadrul CIE şi, respectiv, Direcţiei a III-a de Contraspionaj, arată b1.tv.
Eugen Dijmărescu s-a născut la data de 11 februarie 1948 în capitala României, București. A absolvit în anul 1971 Facultatea de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice din București. De la absolvirea Facultății, în septembrie 1971 este repartizat ca cercetător științific la Institutul de Economie Mondială din București.
Revista Bilanț, în numărul său din august 2005, acredita ideea că Institutul de Economie Mondială (IEM) de la București a fost până în anul 1990 o instituție de acoperire pentru fostul serviciu de informații externe din cadrul Securității (DIE/CIE) și a avut regim de unitate militară, presupunând că fusese înființat și organizat după modelul Institutului de economie mondială de la Moscova, condus de faimosul Arbatov.
În anul 2006, numele lui Eugen Dijmărescu apărea pe faimoasa listă a lui Liviu Turcu, ca persoană care a colaborat cu serviciile de informații înainte de Revoluție. Dijmărescu a respins categoric apartenența sa ca angajat al vreunui organ al serviciilor de informații (wikipedia).