Deputatul AUR Dan Tănasă a depus plângere penală pentru că un membru UDMR i-ar fi furat din cărți

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 12.05.2021 - 11:13
Deputatul AUR Dan Tănasă a depus plângere penală pentru că un membru UDMR i-ar fi furat din cărți. Foto Dan Tănasă

Deputatul AUR Dan Tănasă, sancționat de Parlament pentru că a agresat doi colegi de la USR PLUS, s-a plâns într-o emisiune tv că procurorii nu își fac treaba în România, pentru că nu rezolvă un dosar în care i s-au furat cărți.

SHARE

Deputatul Dan Tănasă, comentând în cadrul emisiunii „Dosar de politician” de la B1 TV faptul că anchetele în justiție se desfășoară greu și durează prea mult timp, a dat ca exemplu cazul său. 

„Eu sunt victima unui dosar de furt și chiar mi-am dat seama că acum, în mai, se împlinesc trei ani de când dosarul este în cercetare. Mi s-au furat niște cărți la o conferință. 

Dosarul e în lucru de trei ani, acum în mai se fac trei ani, cu proba video a momentului furtului acolo”, a susținut Dan Tănasă. 

Deputatul AUR a sugerat că ancheta este tărăgană pentru că autorul furtului ar fi fost un membru UDMR. 

Antimaghiar dinainte de a fi deputat

Dan Tănasă este un fost jurnalist care înainte de a deveni deputat AUR a avut o lungă perioadă de activism anti maghiar în Târgu Mureș. 

Citește și: Judecătorii au decis: e legală afișarea și în maghiară a denumirii instituțiilor publice din România

Newsweek România a scris că alegerea ca deputat din partea partidului Alianța pentru Unirea Românilor a reprezentat pentru acesta și posibilitatea de a-și plăti mai simplu ratele la bănci. Înainte de a fi parlamentar, membrul AUR părea sărac lipit.

Dan Tanasă s-a ales deputat AUR în Brașov unde a și achiziționat, în 2019, o casă prin credit bancar. Pentru asta a luat un credit de peste 50.000 de euro. Cum nu are niciun leu declarat în conturi, ratele la bancă le plătește din ceea ce câștigă lunar. Iar, în anul 2019, Dan Tanasă nu a câștigat aproape nimic.
 
 
Pe 12 aprilie, plenul Camerei Deputaţilor a luat act, luni, de decizia Biroului permanent privind aplicarea unei sancţiuni disciplinare, avertisment scris, parlamentarului AUR Dan Tănasă, după ce acesta a adresat unor colegi cuvinte "care contravin demnităţii şi onoarei funcţiei".
 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.