Deputatul Alexandru Muraru, despre Nicolae Ciucă în fruntea PNL: Este nevoie de un suflu nou

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 31.03.2022 - 20:24
Nicolae Ciucă stă bine în sondaje la capitolul încredere

„PNL are nevoie de un suflu nou, un lider personalizează leadershipul partidul, îi imprimă ritmul, valorile și principiile sale, îi poate construi o nouă generație de lideri”, scrie deputatul Alexandru Muraru, într-un editorial pentru Digi 24.

SHARE

În opinia sa, formațiunea liberală „trebuie să treacă la un alt nivel, de pregătire a anului electoral 2024.”

„Angrenat într-o coaliție de guvernare de largă majoritate, PNL are nevoie acum de un restart care să-i garanteze drumul, să-i seteze mecanismele politice, să-i reconstruiască toată arhitectura instituțională, politică și electorală pentru cel mai provocator an electoral din ultimele două decenii”, punctează Muraru în editorial.

El apreciază că „PNL are nevoie de un proiect politic nou construit (...) în jurul celui care se află în fruntea administrației, care are o viziune de ansamblu asupra mersului României, care elimină blocajele sau lipsa de dialog din relația cu organizațiile locale sau cu parlamentarii.”

„Și să fim sinceri: un om construit într-un sistem unde disciplina, ierarhia, valorile, onoarea, demnitatea sunt cele mai puternice arme, este pregătit pentru lumea politică”, spune Muraru.

Apoi îl indică drept potrivit pe premierul Nicolae Ciucă, „ primul român după Regele Mihai decorat de SUA cu Legiunea de Merit, cea mai înaltă decorație pe care forțele armate ale SUA o pot acorda unei persoane care nu este cetățean american.”

„Este cea mai puternică garanție de profesionism, performanță, onestitate, demnitate. Argumente că are toate șansele să reușească servind administrația și politica. Eisenhower, De Gaulle și alții ca ei, foști oficiali militari de rang înalt și-au servit țara cu atât de multă pasiune și abnegație încât cetățenii s-au întrebat dacă nu cumva armata e o școală pentru politică”, subliniază deputatul PNL.

Nu în ultimul rând, Alexandru Muraru apreciază că „într-un partid politic, schimbarea nu este și nu trebuie să fie privită ca o luptă pentru că, așa cum am spus mai sus, partidele sunt organisme vii, instituții supuse regulilor managementului politic.”

„Numai în partidul comunist se respecta cutuma că toate mandatele trebuie duse până la capăt, indiferent de ce se întâmpla (<<no matter what>>). Un partid precum PNL într-un stat democratic nu își poate permite o asemenea greșeală atunci când condițiile din teren impun o reevaluare, impun nevoia unui proiect politic nou chiar din 2022. În definitiv, dacă un guvern se schimbă aproape anual, de ce un partid politic ar trebui să încremenească într-un proiect care nu mai este actual?”, se întreabă retoric Muraru.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te