Deputatul Adrian Miuţescu părăseşte Grupul parlamentar PNL

DE Valentin Mirică | Actualizat: 03.11.2021 - 19:12
Adrian Miuțescu Foto: Facebook

Deputatul Adrian Miuţescu anunţă că părăseşte Grupul parlamentar PNL, precizând că nu se dezice de liberalism, ci doar de ”conducerea efemeră a acestui partid, care a reuşit în două luni de zile să prăbuşească încrederea românilor în Partidul Naţional Liberal”.

SHARE

El devine astfel al şaptesprezecelea parlamentar care părăseşte grupul PNL, scrie news.ro.

Citește și: Rareş Bogdan: Nu s-a discutat de nume pe portofolii şi numele premierului la întâlnirea cu USR

”Sunt de 31 de ani membru al Partidului Naţional Liberal, un partid care a pus bazele României moderne şi care a contribuit decisiv la industrializarea ţării, prin doctrina “Prin noi înşine”. (...) Din păcate, de două luni de zile asistăm la o criză politică provocată într-o perioadă când era nevoie de decizii ferme, de o guvernare stabilă şi performantă. Noua conducere a partidului a impus Partidului Naţional Liberal o agendă departe de problemele reale ale românilor, care se confruntă cu valul 4 al pandemiei, cu creşteri galopante la preţurile carburanţilor şi ale energiei.

În cele trei decenii de activitate politică, nu am traversat nicio perioadă mai neagră ca cea din prezent, în care conducerea Partidului Naţional Liberal pare ruptă complet de interesele electoratului. Ce face acum aşa zisa echipă câştigătoare era de neimaginat în urmă cu doar câteva luni, iar negocierile pentru stablirea unui nou guvern au arătat că, în momentul de faţă, PNL nu are nicio strategie. Nu pot să fiu părtaş la aşa ceva, mai ales că activitatea mea în Parlament este legată de cetăţenii care m-au votat, nu de o conducere a PNL efemeră şi lipsită de orice contact cu realitatea. De aceea, de azi mă retrag din grupul parlamentar PNL şi voi activa ca deputat neafiliat”, a scris Miuţescu pe Facebook.

El îşi exprimă speranţa ca gestul său să fie înţeles corect şi să reprezinte un semnal de alarmă pentru actuala conducere a partidului, dar şi pentru colegii din teritoriu, de la aleşi locali la simpli membri de partid.

”Nu mă dezic de liberalism, ci doar de conducerea efemeră a acestui partid, care a reuşit în două luni de zile să prăbuşească încrederea românilor în Partidul Naţional Liberal. (...) Nu părăsesc partidul din care fac parte din ianuarie 1990 şi sper ca, în ceasul al XII-lea, raţiunea să învingă şi noua conducere a Partidului Naţional Liberal să se îndrepte din nou, spre nevoile şi problemele reale ale românilor”, conchide deputatul.

Citește și: ANALIZĂ PNL ar putea fi destructurat de PSD, dacă renaște USL-ul

Până în prezent, 17 parlamentari PNL au părăsit grupurile parlamentare liberale din Camera Deputaţilor şi Senat: Ludovic Orban, Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Luminiţa Barcari, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tanase, Gabriel Plaiasu, Ion Iordache şi Violeta Alexandru, Adrian Miuţescu. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.