Dâncu, avertisment pentru Anca Alexandrescu: Ai grijă că DNA a luat în vizor Ministerul Sănătăţii

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 02.03.2020 - 13:01

Sociologul Vasile Dâncu lansează un avertisment pentru Anca Alexandrescu, fost consilier al premierului Viorica Dăncilă, numind-o ”văduva neagră” din PSD şi spunându-i să aibă grijă că DNA a luat în vizor Ministerul Sănătăţii.

SHARE

Reacţia sa vine după ce Anca Alexandrescu a susţinut că PSD şi-a amânat Congresul, nu din cauza coronavirusului, ci pentru că Grupul de la Cluj, despre care a afirmat că încearcă să-l impună pe Dâncu în conducerea partidului, a cerut ca Dâncu să vorbească pe scena Congresului. Ea acuză că ”reforma nesfârşită propusă încă din anii 2000 de către Vasile Dâncu nu urmăreşte decât dezintegrarea PSD-ului”.

”De fapt, “gestul responsabil” de amânare (a Congresului - n.r.) are legătură cu grupul de la Cluj. Blestemul care pare să urmărească PSD la nesfârşit. E bine cunoscută încercarea aceşti grupări alături de câţiva lideri de judeţ de a-l impune pe Vasile Dâncu în conducerea partidului. Mai precis, preşedinte al Consiliului Naţional. Ieri însă aceştia au mers mai departe şi au încercat forţarea situaţiei, cerând că Vasile Dâncu să vorbească pe scenă Congresului. Justificarea? Intelectualul de care PSD are nevoie pentru definirea identităţii doctrinare a partidului. O idee veche pe care a încercat-o şi Adrian Năstase. Unde a ajuns…stie toată lumea. Şi Liviu Dragnea a stat la aceeaşi masă cu Vasile Dâncu. Ba chiar l-a pus vicepremier şi i-a ascultat cu sfinţenie analizele şi strategiile. Acum pare că scenariul se repetă cu noua conducere interimara a partidului. Oare acest partid nu are puterea să recunoască că reforma nesfârşită propusă încă din anii 2000 de către Vasile Dâncu nu urmăreşte decât dezintegrarea PSD-ului?”, a scris vineri Anca Alexandrescu.

”Era sa uit de marţişorul pentru Văduva Neagră, piarista mea recentă. E un mărţişor de gând, evident. Ancuţa, nu te mai preocupa de mine, nu eu sunt pericolul. Ai grijă că DNA a luat în vizor Ministerul Sănătăţii, unde ştim că eşti consilieră, pe acte sau nu, a ministrului Costache. Ştim că înainte erai consiliera cu achiziţii a doamnei Pintea şi a altora. Virusul de la minister poate fi mai puternic decât virusul despre care vorbeai în atacurile asupra mea, sper că stai bine cu imunitatea. Ai grijă de tine!”, o avertizează Dâncu într-un Post scriptum la un text intitulat ”Un mărţişor pentru văduva neagră”, în care demontează acuzaţiile Ancăi Alexandrescu.

Citește și: Propagandiștii lui Dragnea au fost concediați

El o numeşte pe aceasta ”văduva neagră” din PSD sau ”devoratoarea de preşedinţi”, cum îi mai spuneau cei din Kiseleff,, sounând că el nu avea cum să partidipe la Congres, fiind plecat în străinătate şi că nici nu are cum să aspire la funcţii din PSD, partid din care a plecat în urmă cu 12 ani.

În ceea ce priveşte situaţia din PSD, el afirmă că aceste frământări şi atacuri la adresa conducerii PSD, a lui Marcel Ciolacu, mai ales, arată un obicei mai vechi: un mic grup de oameni caută să perpetueze dominaţia asupra PSD, să pună mâna pe PSD. Ignoră democraţia, ideologia, reprezentarea Moldovei sau a Transilvaniei în forurile de conducere, ignoră chiar logica elementară, îşi construiesc două - trei surse media şi atacă tot ce prind, calomniază, fac târguri separate cu adversarii, se asociază cu tot felul de ”personaje” politice şantajând preşedinţi de filiale sau primari PSD şi, în multe cazuri, reuşesc.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te