Dăncilă îi dă afară pe oamenii lui Dragnea. Ultimul pe listă, secundul lui Arsene de la Neamț

DE Petru Zoltan | 05.08.2019 - 10:14
Lui Ionel Arsene îi plac fetele tinere/FOTO: Facebook.com

Dorin Ursărescu și-a dat demisia din funcția de consilier al președintelui ANRM, funcție din care gestiona bogățiile naturale ale României, deși nu avea atribuții în acest sens. Acesta este unul din oamenii de casă ai lui Ionel Arsene, controversatul baron PSD de Neamț.

SHARE

Surse guvernamentale au precizat pentru Newsweek România că Ursărescu a fost forțat să își dea demisia, după ce pe numele lui au fost depuse mai multe reclamații la Guvern în legătură cu modul de acordare a unor premise de exploatare minieră.

La solicitarea Newsweek România, Ursărescu a recunoscut că și-a dat demisia din funcție, dar fără a preciza motivul pentru care a făcut gestul de bravură. "Nu este adevărat că mi s-a reproșat că aduc atingere intereselor statului român", a declarat acesta.

Șpagă pentru contracte

Fost deputat liberal în mandatele 2004-2008 și 2012-2016, Dorinel Ursărescu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că a protejat o rețea de de evazioniști din industria petrolieră. Pe numele său mai este deschis un dosar de corupție. Procurorii DNA Bacău l-au trimis în judecată pentru infracțiunea de cumpărare de influență. Practic, Ursărescu l-a mituit pe deputatul Mihai Banu pentru a obține contracte publice. Conform DNA, Ursărescu a dat 824.000 lei, adică în jur de 200.000 euro, pentru ca deputatul Mihai Banu să îi ceară unei firme să subcontracteze lucrările de îndiguire a râului Siret.

"În perioada iulie 2010 - noiembrie 2011, inculpatul Banu Mihai, în calitate de deputat în Parlamentul României, a pretins și primit pentru partidul din care făcea parte, prin intermediul unei societăți comerciale, de la ceilalți doi inculpați, suma totală de 1.264.000 lei ( 824.000 lei de la Ursărescu Dorinel și 440.000 lei de la Rotaru Ion)", potrivit unui comunicat al DNA. Ursărescu este acum judecat pentru cumpărare de influență.

Din punctul de vedere al lui Dorin Ursărescu acest dosar este o "tâmpenie". "Ce treabă are DNA cu relația dintre două firme?", s-a întrebat Ursărescu.

Arsene i-a pus fiul la Sare

Pe 23 octombrie 2018, Ministerul Economiei l-a propus pe Andrei George Ursărescu pentru funcția de administrator provizoriu al Societății Naționale a Sării, pentru o perioadă de patru luni. În aceea perioadă, ministerul era condus de Dănuț Andrușcă, ministru inventat de baronul Arsene.

Nu a apucat să își ducă mandatul la final, a fost schimbat din funcție pe 6 decembrie 2018. În toată această perioadă, a ocupat funcția de administrator în mod ilegal pentru că avea cazier fiscal. Motivul: anterior numirii pe funcție, Ursărescu a fost administrator și asociat unic al firmei Civica Construct SRL, companie intrată în insolvență în 2013. Lichidatorul judiciar a constatat că Ursărescu Jr. este responsabil pentru o pagubă de peste 3,3 milioane lei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te