Cu ce e de acord USR din moțiunea AUR: PNRR e greșit, fără vaccinare obligatorie și educație sexuală

DE Alex Darvari | Actualizat: 03.09.2021 - 11:47
Cu ce e de acord USR din moțiunea AUR: PNRR e greșit, fără vaccinare obligatorie și educație sexuală / FB

USR se pregătește să semneze moțiunea de cenzură inițiată de AUR, deși Dan Barna a spus că partidul lui George Simion este extremist.

SHARE

Liderii USR PLUS, reuniţi joi seara în şedinţa Biroului Naţional (BN) au decis că, dacă PNL nu îl retrage pe Florin Cîţu de la şefia Guvernului, vor depune luni la prima oră, împreună cu partidul AUR, moţiunea de cenzură anunţată.

„Mâine la coaliţie va fi ultima discuţie. Dacă liberalii nu îl retrag pe Cîţu, vom depune moţiunea de cenzură semnată de noi şi de AUR. În weekend va avea loc şi un Comitet Politic al USR PLUS pentru validarea acestei decizii. Moţiunea va fi depusă în Parlament luni la prima oră”, a declarat unul dintre liderii USR PLUS pentru News.ro.

Citește și: Cioloș: Interpretările conform cărora moțiunea de cenzură ar fi una „comună” cu AUR sunt răuvoitoare

AUR a anunțat că a început din această săptămână strângerea de semnături pentru moțiunea de cenzură. AUR nu a publicat conținutul moțiunii, dar a precizat că are 18 pagini.

Într-un comunicat oficial ei au anunțat ce reproșeasză guvernului. „Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a pregătit moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, sub genericul „Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi!”, și o va înmâna spre semnare parlamentarilor de la toate partidele, astfel încât să fie depusă în primele zile ale sesiunii parlamentare de toamnă.

AUR consideră că Guvernul Cîțu trebuie să plece de urgență de la conducerea țării pentru că a produs daune uriașe la nivelul economiei, care vor duce la sărăcirea românilor, dar și în ceea ce privește împrumuturile, fondurile europene și PNRR. Totodată, vaccinarea forțată, introducerea educației sexuale la vârste fragede, deteriorarea relației cu românii de pretutindeni sunt alte aspecte de care Guvernul Cîțu este responsabil și pentru care trebuie să fie debarcat”, arată AUR.

USR, în capcana de AUR

De unde deducem că USR va semna împotriva vaccinării obligatorii, o măsură care nici nu există. Și va fi de acord cu interzicerea educației sexuale în școli, subiect pe care USR îl agrea.

În fine, USR va fi de acord că PNRR este un eșec deși Programul este administrat de un ministru al USRPLUS.

În luna aprilie, Dan Barna caracteriza AUR ca partid extremist. Întrebat dacă ar sta vreodată la masa negocierilor cu cei din AUR, Dan Barna a răspuns în luna aprilie 2021: „Eu nu. Cu cei de la AUR eu nu voi negocia pentru că, din punctul meu de vedere și am spus-o și de la tribuna Parlamentului, o spun și aici: AUR s-a dus într-o zonă de partid extremist”.

Citește și: USRPLUS semnează moțiunea de cenzură inițiată de AUR. Barna (aprilie 2021): AUR, un partid extremist

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te