Alegeri prezidențiale LIVE

Vezi rezultatele votului în timp real
Călin Georgescu 21,99 %
Marcel Ciolacu 21,57 %
87,50 %
Elena Lasconi 16,01 %
George Simion 14,66 %
Click aici pentru rezultate complete

Cristian Ghinea o acuză pe Violeta Alexandru că răspândește “fake news“

DE Mircea Marian | Actualizat: 18.03.2021 - 11:39
Cristian Ghinea o acuză pe Violeta Alexandru că răspândește “fake news“ Foto: Inquam
Cristian Ghinea o acuză pe Violeta Alexandru că răspândește “fake news“ Foto: Inquam

Cristian Ghinea o acuză pe Violeta Alexandru, într-un interviu pentru economedia.ro, că răspândește “fake news“, întrucât ar fi susținut că unii angajați ai ministerului proiectelor europene ar primi sporuri suplimentare.

SHARE

“Cu ce sunt mai importanți funcționarii care se ocupă de fonduri europene față de cei care gestionează mari proiecte de investiții din fonduri naționale? Fără sporuri, să înțeleg că se muncește mai lejer, nu cu foarte multă seriozitate. De la ce sumă (venit) încolo se face, până la urmă, performanță în administrație? Nu trebuie să evaluăm mai întâi performanța până la decizia de acordare de noi sporuri?

Și când se termină absorbția fondurilor din PNRR se revine la salariul de dinainte și se va lucra mai puțin serios pentru că a dispărut sporul? Mă îngrozește perspectiva. Să nu creăm și aici categoria specialilor din administrație. Prea multe categorii de speciali în România“, a scris, la 28 ianurie, pe Facebook, Violeta Alexandru (PNL). 

Cristian Ghinea o acuză pe Violeta Alexandru

Ministrul proiectelor europene, Cristian Ghinea (USRPLUS), susține acum că Violeta Alexandru nu numai că lansează fake news, dar a uitat să acorde un spor de 35% către funcționarii care lucrează cu fonduri europene și nimeni nu vrea să se mute în acea direcție. 

“Aș vrea să combat un fake-news: am văzut că au apărut întrebări în presă despre faptul că oamenii care lucrează pe PNRR au un spor de 100%. E un fake complet, ca în bancul sovietic la Radio Erevan. Fake-news-ul acesta a plecat din păcate de la doamna Violeta Alexandru care, dintr-o greșeală sau dezinformare, a scris pe Facebook că se vor da sporuri suplimentare pentru cei care lucrează pe PNRR.

Adevărul e că prin OUG dată anul trecut s-a omis să se acopere și PNRR pentru persoanele care primesc sporul obișnuit de fonduri europene de 35%. Această direcție PNRR nu e operaționalizată acum, nu are nici un angajat, pentru că oamenii care s-ar muta aici ar pierde sporul de 35%. E o situație aberantă. Nu că nu există o cabală de oameni la PNRR cu spor de 100%, există o direcție doar pe hârtie, deocamdată am dat atribuții oamenilor din alte direcții ale ministerului. Nimeni nu vrea să se mute la acea direcție. Vom îndrepta această omisiune. Deja se răspândește această chestiune, dar factual vorbind nu există un spor de PNRR“, a spus Ghinea, pentru Economedia. 

Ministrul Ghinea, grijuliu cu bugetarii săi

La 25 ianuarie, Newsweek România a arătat că ministerul condus de Cristian Ghinea, al Investițiilor și Proiectelor Europene, a elaborat o ordonanță de urgență prin care va majora salariile a 40 de funcționari - 30 de la acest minister și 10 de la Secretariatul General al Guvernului - întrucât aceștia vor gestiona banii europeni care vin prin programul de reziliență.

Potrivit datelor din nota de fundamentare a ordonanței, funcționarii subordonați lui Ghinea vor primi în plus peste 5.000 de lei pe lună, în timp ce angajații SGG vor beneficia de 3.788 lei/ lună.

“Pentru personalul Direcţiei generale management mecanism de redresare şi rezilienţă din cadrul MIPE s-a luat în calcul un numar de 30 de persoane(1 director general, doi șefi serviciu și 27 de consilieri), rezultând un impact bugear de 160,672 mii lei pe lună.

Pentru perioada 2021-2025, rezultă un impact bugetar anual de 1928,064 mii lei (160,672 mii lei x 12 luni x 30 persoane).

Pentru personalul Secretariatului General al Guvernului s-au luat în calcul un număr de 10 salariati cu un salariu brut lunar de 10823 lei, rezultând un impact de 3873 lei format din 3788 lei/persoană aferent majorării cu 35% și contribuția CAM 2,25% în sumă de 85 lei.Pentru perioada 2021-2025, rezulta un impact bugetar anual de 464,76 mii lei (3,873x12 luni x 10 persoane)“, se arată în nota de fundamentare. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te