Ciucă, replică pentru Ciolacu: „Am intrat la guvernare pentru a aduce stabilitate nu pentru funcții”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 15.02.2024 - 12:32
Ciucă, replică pentru Ciolacu: „Am intrat la guvernare pentru a aduce stabilitate nu pentru funcții” - Foto: Profimedia images

Ciucă, replică pentru Ciolacu: „Am intrat la guvernare pentru a aduce stabilitate nu pentru funcții”. Liderul PNL și președintele Senatului, Nicolae Ciucă a ținut să sublinieze că că intrarea partidului său la guvernare a avut ca scop aducerea stabilității în politica românească

SHARE

Șeful liberalilor i-a replicat lui Marcel Ciolacu că intrarea partidului său la guvernare a avut ca scop aducerea stabilității în politică și în societate, îndemnându-i pe guvernanți să-și amintească de acest lucru și să rămână dedicați promisiunilor făcute românilor.

Ciucă, replică pentru Ciolacu: „Am intrat la guvernare pentru a aduce stabilitate nu pentru funcții”

„Am intrat la guvernare pentru a aduce stabilitate. În politică, în guvern, în societate. Îndemn guvernanţii care au uitat această motivaţie în ultimii ani să îşi reamintească de angajamentul lor, să îşi aducă aminte ce ne-am propus să realizăm pentru români şi pentru ţară, în vremuri complicate. 

În contextul acestor zile, saturat de discurs politic, să nu uităm că suntem aici pentru oameni. Nu pentru noi şi nu pentru funcţii. Să ne amintim ce le-am promis românilor. Nu am promis nimănui conflicte, nu asta e menirea noastră aici”, scrie liderul liberal pe Facebook.

Citește și: Ciolacu amenință PNL: Iohannis va primi mandatul meu de premier dacă PNL se retrage de la guvernare

El atrage atenția că toate aceste conflicte și discuțiile despre funcții aduce în discuții de PSD pe fondul presiunilor PNL cu privire la comasarea alegerilor nu sunt constructive și nu îmbunătățesc viața oamenilor, ba din contră.

„Să ne amintim ce le-am promis românilor. Nu am promis nimănui conflicte, nu asta e menirea noastră aici.

Citește și: Florin Roman: PNL nu va părăsi Coaliția, dacă PSD nu trece peste linia roșie

Ne așteaptă încă multă muncă în următorii ani. Avem oportunitatea să aducem mai mulți bani europeni, să îmbunătățim sistemul de sănătate, să creștem veniturile tuturor și să dezvoltăm comunitățile. Asta e promisiunea noastră și este jurământul pe care l-am făcut românilor, pentru care conflictele și discuțiile despre funcții nu înseamnă nimic și nu le fac cu nimic viața mai bună”, a ascris fostul premier liberal pe pagina sa de Facebook.

Ciolacu regretă intrarea la guvernare cu PNL

Liderul PSD și premierul României după rocada premierilor între liberali și sociali-democrați a declarat miercuri seară că în cazul unei retrageri de la guvernare a partenerilor lor de la PNL, el își va depune mandatul de premier și va cere președintelui Klaus Iohannis declanșarea alegerilor anticipate cu doar câteva luni înaintea termenului obișnuit al alegerilor.

Citește și: Ciolacu: „Dacă continuăm cu pomeni electorale, se duce România în cap”

Mai mult, Ciolacu a afirmat încă o dată că era de preferat ca PSD să nu intre în coaliție cu PNL după ce coaliția anteriaoră formată din PNL, USR și UDMR s-a destrămat ca urmare a nerespectării înțelegerilor între liberali și useriști.

Măsurile antiliberale luate de guvernareaPSD - PNL prin creșteri ale taxelor și impozitelor atât pentru români cât și pentru sectorul privat, cel care aduce grosul veniturilor de la buget, de îngroșare dusă la extrem al aparatului bugetar, creșteri ale veniturilor nesustenabile și împrumuturi record a adus o rată anuală a inflației de 7,41 în luna ianuarie 2024, în creștere față de 6,61% cât era în luna decembrie 2023, ceea ce înseamnă că puterea de cumpărare a românului de rând, care era deja foarte afectată, este acum într-o situație și mai rea.

Per total, produsele alimentare s-au scumpit și mai mult în prima luna din 2024 cu circa 5,6%,  la produsele nealimentare scumpirile sunt de 7,3%, iar serviciile s-au scumpit în medie cu 10,9. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te