Ciolacu amenință PNL: Iohannis va primi mandatul meu de premier dacă PNL se retrage de la guvernare

DE Daniel Toșa | Actualizat: 15.02.2024 - 08:30
Ciolacu amenință PNL: Iohannis va primi mandatul meu de premier dacă PNL se retrage de la guvernare - Foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Ciolacu amenință PNL: Iohannis va primi mandatul meu de premier dacă PNL se retrage de la guvernare. Premierul Marcel Ciolacu a declarat că în cazul în care partenerii de coaliție decid să se retragă de la guvernare, el își va depune mandatul de prim-ministru.

SHARE

Într-un interviu acordat la Roma, premierul a respins posibilitatea de a conduce un guvern minoritar, afirmând că în cazul unei retrageri a partenerilor de coaliție, va oferi mandatul său președintelui Klaus Iohannis.

Ciolacu amenință PNL: Iohannis va primi mandatul meu de premier dacă PNL se retrage de la guvernare

„Dacă este o decizie politică a partenerilor de coaliţie să se retragă de la guvernare, în acel moment domnul preşedinte Klaus Iohannis va primi mandatul meu de prim-minstru.

Eu am intrat în acest proiect după o discuţie, inclusiv cu preşedintele României, că vom duce această coaliţie şi această guvernare cel puţin până în anul 2024. 

Dacă ne supărăm că nu mai avem prim-ministru, cu toate că am avut prim-ministru timp de trei ani şi jumătate, având un scor electoral de 20 la sută, şi ni se pare normal să avem în continuare prim-ministru sau anumite decizii, cred că este o abordare greşită”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: Ciucă speră ca alegerile să se comaseze: „Mizez pe raţiunea tuturor, astfel încât să avem o soluţie”

El a menționat că, conform discuțiilor avute cu șeful liberalilor, este exclus un astfel de scenariu și că au convenit să ducă coaliția și guvernarea cel puțin până în anul 2024.

„Din discuţiile mele – şi sper să nu îl deranjeze pe domnul preşedinte Nicolae Ciucă – din discuţiile mele cu preşedintele Nicolae Ciucă, este exclus un astfel de scenariu”, spune premierul, potrivit News.ro.

Citește și: Comasarea comunelor stârnește nemulțumiri. Statul vrea să facă economie la buget

Comasarea alegerilor, mărul discordiei

Tensiunile în coaliție între PNL și PSD sunt la cote maxime după ce cele două partide nu au reusit să ajungă la un numitor comun cu privire la comasarea alegerilor. Condiția social-democraților pare să fie susținera totală, inclusvi din partea liberalilor, a lui Marcel Ciolacu pentru alegerile prezidentiale, condiție cu care PNL nu este de acord.

"Ori rupem hamul, ori moare calul", a fost mesajul transmis de Vasile Blaga, unul dintre liderii cu influentă în partid într-o sedință la sediul PNL.

PNL va avea candidat si va castiga alegerile. Întotdeauna PSD pierde in fata PNL in turul doi al alegerilor", a declarat Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te