Cîțu pune piciorul în prag: Voiculescu, raport despre valul trei și conferință de presă săptămânală

DE Miruna Moldoveanu | 17.03.2021 - 15:54
Cîțu a cerut un raport privind măsurile luate pentru valul trei al pandemiei/FOTO: Facebook/Guvernul României

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că a cerut Ministerului Sănătății ca săptămâna viitoare să prezinte un raport cu măsurile luate, începând din decembrie, pentru valul trei al pandemiei.

SHARE

Cîțu a mai declarat că i-a cerut lui Vlad Voiculescu să organizeze săptămânal conferințe de presă despre evoluția pandemiei.

„Am cerut Ministerului Sănătății ca până săptămâna viitoare să prezinte un raport cu acțiunile luate începând din decembrie pentru pregătirea valului trei al pandemiei", a anunțat premierul la finalul ședinței de guvern, precizând că a cerut o situație și Comitetului de coordonare a vaccinării.

Citește și: Colecția de filme capitaliste a lui Ceaușescu, descoperită la Buftea: Borsalino, Mad Max și Ben-Hur

Cîțu a mai spus că „ar fi important" ca Ministerul Sănătății să aibă săptămânal conferințe de presă în care să fie prezentate evoluția pandemiei, așa cum CNCAV organizează astfel de conferințe în fiecare zi de marți. "Sper ca de săptămâna viitoare să fie conferințe de presă și la Ministerul Sănătății", a adăugat premierul.

Voiculescu trebuie să prezinte un raport cu măsurile luate pentru valul trei

Marți, România a trecut pentru a doua zi la rând de 6.000 de cazuri noi de COVID-19. Au fost raportate 6.186 de îmbolnăviri, ceea ce înseamnă un nou record pentru acest an. Cifrele sunt îngrijorătoare și în privința situației de la terapie intensivă - 1.266 de pacienți internați la ATI, în creștere cu 40 față de ziua anterioară.

Citește și: Harry a vorbit cu William și cu tatăl lor, Prințul Charles, după declarațiile lui Meghan

Anunțul lui Cîțu vine și în contextul ultimului scandal legat de Ministerul Sănătății, respectiv că personalul din centrele de vaccinare nu a fost plătit timp de două luni. Vlad Voiculescu a susținut că vina este a unui funcționar care nu a făcut adresă în acest sens către Ministerul Finanțelor, potrivit HotNews.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.