Cîțu, despre majorarea pensiilor cu 40 la sută: De unde atâta tupeu și cinism la PSD?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 22.09.2020 - 12:07
Florin Cîțu. Sursa foto: Facebook

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, acuză PSD că încearcă „de ani de zile să arunce România în aer”, în contexul în care social-democrații împing amendamentul care prevede creșterea pensiilor cu 40 la sută.

SHARE

Florin Cîțu se întreabă în contextul eventualei majorări a pensiilor cu 40% dorite de PSD

„De unde atâta tupeu și atâta cinism? Au încercat să arunce România în aer ani de zile, i-am oprit și văd că tot nu se potolesc (...). Încă aștept instituțiile statului să analizeze și să-i ancheteze pentru subminarea economiei naționale pe cei care au lăsat economia fără stocuri, înaintea unei crize de sănătate. Și bineînțeles, poate o să ne uităm și la aceste acțiuni, ceea ce fac astăzi în Parlament este vădit împotriva României (...). Sunt indignat de ceea ce fac. Toată lumea se uită la noi, avem investitori, avem Comisia Europeană, agențiile de rating, toată lumea se uită la noi, ne-au avertizat că mergem într-o direcție greșită și acești oameni vin și fac acest lucru”, a acuzat Florin Cîțu, la RFI. 

Totodată, ministrul de Finanțe a precizat că banii obținuți de România din împrumuturi au mers către investiții, „au ajuns la aproape 24 de miliarde, după opt luni de zile, cea mai mare sumă din ultimii zece ani. Au fost crescute pensiile cu cea mai mare sumă pe care a făcut-o vreodată un Guvern (...). Acolo sunt banii. Am crescut alocațiile cu 20%, am crescut alocațiile la începutul anului, am plătit facturi lăsate de Marcel Ciolacu și gașca lui neplătite de ani de zile. Peste șase miliarde de lei decontări pentru concedii medicale. Am rambursat la TVA mai mult cu trei miliarde (...). Am plătit pentru profesori, din urmă, doi ani de zile, hotărâri judecătorești. Acolo sunt banii”.

Marți, la ora 13.00, în Parlament se dezbat proiectele privind rectificarea bugetară și asigurările sociale de stat, care includ și amendamentul PSD privind creșterea punctului de pensie cu 40 la sută. 

Citește și: Aleșii PSD își împing din nou în Parlament proiectul care propune creșterea pensiilor cu 40%

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.