Cioloş: Pentru mine, Nicuşor Dan rămâne o enigmă. Îl stimez, dar nu îl înțeleg

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 28.08.2021 - 14:38
Cioloş: Pentru mine, Nicuşor Dan rămâne o enigmă. Îl stimez, dar nu îl înțeleg

Dacian Cioloş se referă, în scrisoarea privind candidatura sa la şefia USR PLUS, la teoriile privind „infiltrarea partidului lui Nicuşor Dan”, afirmă că pentru el Nicuşor Dan rămâne o enigmă, dar că acesta nu poate fi ignorat pentru că face parte din istoria formaţiunii.

SHARE

Dacian Cioloş vorbeşte şi despre situaţia de la PNL, spunând că „ruptura de la PNL nu e de bun augur” şi exprimându-şi speranţa că va fi găsită o soluţie.

„Un conflict între premier şi preşedintele Camerei Deputaţilor nu e niciodată un eveniment trecător şi care poate fi ignorat”, consideră Cioloş.

De asemenea, el consideră că trebuie scurtate mandatele conducerii partidului şi dă asigurări că, dacă va fi ales, va organiza noi alegeri în 2023.

Citește și: Generalul libian rebel Haftar și-a unit forțele cu cele guvernamentale să apere rețeaua de apă

„Pentru anul electoral 2024, va trebui să ne asigurăm că avem cea mai nimerită garnitură la conducerea partidului, cu cea mai bună strategie politică şi cu cel mai pregătit candidat pentru prezidenţiale”, argumentează Dacian Cioloş.

Din echipa de conducere propusă de Cioloş fac parte, printre alţii, Vlad Voiculescu, Dragoş Tudorache, Ramona Strugariu, Anca Dragu, Ioana Mihăilă, Dragoş Pîslaru, Alin Stoica, Ciprian Teleman.

Un partid se poate înşela în unele momente, dar nu se poate fura. PNL, PNŢCD, PD şi PSD au avut în 30 de ani lideri care păreau că domină partidul cu mână de fier, dar care, atunci când nu au mai înţeles că sunt datori în primul rând celor care au avut încredere în ei, au dispărut rapid la coşul istoriei.

Mi-aş dori, aşadar, să ne lepădăm de obişnuinţa de a gândi că totul se învârte în jurul liderului şi să evităm ideea de proprietate politică. Abia atunci o să vedeţi că un partid nu se poate fura”, afirmă Cioloş.

„Pentru mine, Nicuşor Dan rămâne în bună măsură o enigmă. O parte din mine îl stimează, o parte nu-l înţelege. Aş vrea să spun câteva cuvinte despre el, pentru că el face parte din istoria noastră, pe care nu e normal să o ignorăm, indiferent de situaţia în care ne găsim.

La fel ca majoritatea dintre noi, eu cred că a jucat un rol important în istoria partidului şi cred că acţiunile sale la momentul potrivit în istoria României au oferit speranţă şi încredere în viitor multora dintre români. Este un fapt remarcabil pe care nu îl putem uita sau ignora.

Dincolo de acest fapt, îmi e greu să îi înţeleg multe dintre deciziile sale politice. Avem un partid cu potenţial, dar care s-a obişnuit să fie împărţit în tabere”, a susținut Dacian Cioloș.

Liderul PLUS afirmă că dacă nu va reuşi să construiască un partid puternic şi mare, USR PLUS va dispărea.

Citește și: VIDEO 40 km din Drumul Expres Craiova – Pitești, 90% finalizați. Pe 60 km, lucrările nu au început

„Nu am niciun dubiu în a prezice acest deznodământ. În funcţie de procentul din 2024, ne vom afla într-una dintre următoarele situaţii: lideri de coaliţie, partid-balama sau în opoziţie.

Mai există şi două situaţii extreme pe care trebuie să le tratăm ca fiind absolut excepţionale: fie câştigăm singuri alegerile, fie ieşim din parlament”, a precizat fostul premier, care candidează împotriva lui Dan Barna și a lui Irineu Durău pentru președinția USR PLUS.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te