Cioloș face apel la parlamentari să treacă peste orgolii politice și să-i aprobe miniștrii

DE Elena Andrei | 19.10.2021 - 22:02
Cioloș face apel la parlamentari să treacă peste orgolii politice/foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul desemnat Dacian Cioloş a făcut un apel, marţi, la parlamentari să voteze în favoarea Cabinetului pe care l-a propus, menţionând că acesta oferă soluţii.

SHARE

Cioloş susţine că la audierile din comisii, miniştrii propuşi au prezentat soluţii cu argumente şi s-au dovedit "oameni responsabili, cu experienţă administrativă, gata să-şi asume responsabilităţile pe portofoliile lor", însă avizele au fost date după "punctaje de partid".

"Din păcate, am văzut în aceste audieri parlamentare că se votează în continuare pe falii politice şi pe sigle de partid. În multe comisii parlamentarii i-au ascultat pe colegii noştri, le-au pus întrebări. Colegii noştri au răspuns cu argumente şi am urmărit în mai multe comisii unde persoane parlamentare, care au pus întrebări şi şi-au primit răspunsurile, au votat totuşi împotrivă pentru că asta a fost decizia la partid şi mi-a părut rău să văd acest lucru. Din păcate, e greu să ne dezvăţăm de aceste reflexe şi să avem discuţii şi dezbateri pe bune şi să avem vot după conştiinţă, şi nu după punctaj de partid", a opinat Dacian Cioloş.

Acesta a făcut un apel la parlamentari să voteze în favoarea Cabinetului pe care l-a propus, menţionând că acesta oferă soluţii.

Citește și

Florin Cîțu: PNL va încerca să facă o majoritate după votul de miercuri

Miniștrii cabinetului propus de Dacian Cioloș sunt audiați în comisiile parlamentare

 

„Fac un apel către parlamentari să treacă peste orgolii politice şi să voteze acest Guvern mâine dimineaţă, pentru că, în situaţia în care ne aflăm, acest Guvern este o soluţie şi oferă soluţii. Am fost singura soluţie care am mers cu propuneri la Cotroceni, acum o săptămână. Fac apel către parlamentari să iasă din logica strictă a directivelor de partid şi să se gândească la alegători, să se consulte cu cetăţenii şi mâine să aibă un vot responsabil şi să voteze pentru o soluţie care le rezolvă problemele", a afirmat Cioloş într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis, Cioloş a răspuns: " Nu am discutat cu preşedintele Iohannis, pentru că acum suntem în Parlament, sunt instituţii fiecare cu responsabilitatea sa. Preşedintele m-a desemnat ca premier, eu, împreună cu colegii, am format o echipă, am venit în Parlament, acum Parlamentul trebuie să decidă această oportunitate".

"Eu nu mă lamentez, vin şi propun un Guvern şi un program de guvernare. Noi nu ne lamentăm, noi spunem că avem o soluţie, daţi-ne votul ca să arătăm ce putem şi apoi o să aveţi timp şi să ne judecaţi", a precizat el.

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, miercuri, pentru votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat Dacian Cioloş, potrivit Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.