Ciolacu nu s-a mai dus la Buzău din cauza imaginilor cu Ceaușescu. Primarul: „A fost o capcană”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 12.04.2022 - 17:55

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a renunțat să mai participe la expoziția în aer liber de la Buzău, dedicată atestării documentare a orașului, din cauza scandalului ce putea fi generat de imaginile cu fostul dictator Nicolae Ceaușescu. Acestea au fost scoase în ultimul moment.

SHARE

La eveniment a fost prezent însă ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, care a recunoscut că amplasarea imaginilor cu Nicolae Ceauşescu a fost o greşeală care însă s-a remediat. Reprezentanţii societăţii desemnate de Primăria Buzău să se ocupe de reamenajarea expoziţiei de pe Calea Eroilor au înlăturat, în noaptea de luni spre marţi, panourile cu imagini care îl înfăţişau pe Nicolae Ceauşescu, dar şi cele în care apărea primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Citește și: Primăria Buzău, condusă de PSD-istul Toma, a amplasat fotografii cu Ceaușescu pe Calea Eroilor

„Vorbim de poze despre istoria recentă care probabil au fost gândite într-o notă pe care lumea sigur că a înţeles-o în felul în care aş fi înţeles-o şi eu şi felul în care până la urmă a înţeles-o şi domnul primar, aceea că totuşi, chiar dacă face parte din istoria recentă, nu este una pe care să o menţionăm şi pe care să o punem în valoare pe un asemenea tip de expoziţie fotografică. S-a corectat, cel mai important, cel mai important este să nu persişti în greşeală şi lucrul acesta trebuie apreciat pentru domnul primar, mai ales că dânsul a fost criticat pe nişte lucruri despre care, cum să spun, dacă nu ar fi fost dumnealui nu le-am fi avut", a declarat ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu.

Citește și: Primarul Toma justifică promovarea imaginii lui Ceaușescu: „A industrializat Buzăul”

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma (PSD), a încercat să iasă din această încurcătură într-o manieră lamentabilă, refuzând să-și asume orice responsabilitate. El a susținut că imaginile ar fi fost o „capcană”, o strategie de comunicare pentru a determina oamenii să vină în număr mare să vadă galeria de pe Calea Eroilor.

"Eu mulţumesc oamenilor care i-au făcut reclamă şi cu siguranţă buzoienii vor veni în număr mare să o viziteze pentru că este o istorie sinceră a judeţului Buzău de peste 1600 de ani. Sunt o mulţime de imagini, este cea mai mare galerie foto istorică la nivel mondial. Istoria are şi umbre şi lumini şi nu ne puteam lipsi de perioada de 45 de ani între 1945-1989 că şi atunci au fost oameni şi s-au făcut lucruri importante la Buzău. A fost o capcană pentru voi, îmi pare rău că aţi căzut în ea, ca să atragem atenţia s-au pus şi două imagini cu Ceauşescu, dar nu ca să îi facem reclamă. Faptul că nişte oameni s-au simţit lezaţi nu este treaba mea. E o sărbătoare importantă pentru Buzău sunt 1650 de ani. Suntem practic cel mai vechi oraş din România în care avem documentat că exista creştinism aici”, a declarat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.