Cine sunt PSD-iștii de pe lista neagră a lui Dăncilă

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.05.2019 - 16:06
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea vor fi îndepărtați.

SHARE

  1.     Codrin Ștefănescu, secretarul general al PSD. A fost omul care a putut fi zărit în apropierea lui Dragnea la toate evenimente. Se spune că i-ar fi furnizat bodyguarzii și susținătorii la înfățișările de la Înalta Curte. Azi dimineață și-a criticat colegii care nu au dat dovada de suficientă camaraderie cu Liviu Dragnea, aflat de ieri în pușcărie în Rahova. Codrin Ștefănescu ar putea fi înlocuit cu Marcel Ciolacu

2.     Mircea Drăghici, trezorierul PSD. A fost implivat în numeroase scandaluri și este urmărit de DNA. Newsweek a scris, în exclusivitate, că peste 1,8 milioane de lei și trei Mercedesuri de aproape 200.000 de euro sunt beneficiile personale ale cuplului Mircea și Georgiana Drăghici din banii publici primiți de către PSD drept subvenție.

Deputatul Mircea Drăghici este trezorierul Partidului Social Democrat, funcție direct subordonată șefului partidului. Adică lui Liviu Dragnea. Cu alte cuvinte, orice decizie a trezorierului PSD este, practic, o decizie a șefului PSD.

3.     Darius Vâlcov, consilierul personal al Vioricăi Dăncilă. Eminența cenușie a guvernului și omul pe care îl consulta Dragnea în orice problemă care ținea de finanțe. Oficial, este consilierul Vioricăi Dăncilă, dar multe surse indică faptul că el ar fi condus de facto excutivul. Newsweek a scris că înainte să fie primar la Slatina a fost șeful unei instituții care oferea împrumuturi la doibânzi uriașe. Îi plăcea să i se spună Zeus.

4.     Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii. Făcea parte din cercul restrâns al lui Liviu Dragnea care lua decizii peste capul premierului. Și-ar dori să fie șeful PSD la viitorul Congres, dar nu se bucură de mult sprijin în partid, fiind adusă din PRM.

5.     Ecaterina Andronescu, ministrul Educației. Premeirul Dăncilă nu va uita declarațiile Ecaterinei Andronescu din august 2018. „Chestionată dacă acest guvern este cel mai slab din istoria PSD, senatoarea PSD a răspuns afirmativ. „Cred că da. Dacă mă uit aşa puţin în istorie, vă dau dreptate.

Dacă PSD n-ar avea oameni cu care să iasă într-un guvern performant, n-aş fi reacţionat, dar eu ştiu că există asemenea oameni cu ştiinţă multă de carte cu dorinţa de a lăsa ceva în urma lor. Nu te duci ca prim ministru să-ţi pui o coroană de lauri pe frunte, te duci ca să laşi ceva în urmă”, a spus Andronescu. Aceasta ar putea fi îndepărtată, Liviu Pop dorindu-și această poziție.  

Probabil, într-un con de umbră vor intra Eugen Nicolicea, Florin Iordache și Șerban Nicolae, aflați în prima linie a mutilării justiției și a Condului Penal.      

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te