Natalia Intotero este noul ministru al familiei după demisia Gabrielei Firea. Președintele Iohannis a semnat azi decretul de numire în funcție.
În CV-ul ei, Natalia Intotero a trecut două facultăți pe care le-a urmat în timp ce lucra.
Newsweek i-a adresat câteva întrebări legate de aceste aspecte însă până la publicarea acestui material nu ne-a răspuns.
Ministrul Familiei: consilier PSD, profesor și studentă la două facultăți, în același timp
Conform CV-ului public, între 2002 și 2006, Natalia Intotero a urmat Facultatea de Limba și Literatura Engleză la o universitate neprecizată. În această perioadă, lucra ca institutor în învățământ.
Cum la Brad nu știm să fi funcționat o universitate, deducem că actualul ministru a fost, ca mulți alții dintre colegii săi, un student navetist.
Citește și: Partidul Studiilor la Distanță. Natalia Intotero: Studentă la București, consilieră PSD la Hunedoara
Între 2003 – 2007, a urmat Facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene Universitatea „Spiru Haret“ București. În aceeași perioadă, doamna ministru a fost profesor la Brad și consilier județean PSD Hunedoara.
Din Hunedoara la București faci șapte ore pe autostrăzile pe care PSD nu le-a construit. Spiru Haret este cunoscută drept „fabrica de diplome“ pentru perfomanța de a fi avut, în perioada de vârf, 300.000 de studenți
Natalia Intotero este la al treilea mandat de deputat din partea PSD. La inițiativa sa, zeci de deputați PSD au fost de acord să schimbe destinația clădirilor în care nu se mai fac ore.
Inițiativă controversată a Nataliei Intotero. Ce a vrut să facă din clădirile școlilor unde nu erau destui elevi
Acum câțiva ani, Natalia Intotero a avut o inițiativă controversată. A fost semnată de 50 de deputați PSD.
Astfel, Pe 23 martie 2021, Intotero, care la acea vreme era președinta Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților, a înaintat o inițiativă care aduce modificări la Legea Educației.
În expunerea de motive se spune că „în România există sute de școli abandonate” și că imobilele se degradează și astfel ajung „un factor de risc” în comunitățile locale. Pe termen lung, „aceste imobile ajung în paragină, reprezentând un risc pentru siguranța elevilor.”
Citește și: Deputata PSD care vrea să schimbe școala în crâșmă: două facultăți la distanță, una la Spiru Haret
În acest context, deputații PSD au propus „completarea Legii educației naționale astfel încât, după 3 ani calendaristici de la închiderea unei școli, destinația respectivei unități să se poată schimba fără avizul Ministerului Educației în baza unei decizii a Consiliului local”.
Articolul 112, din Legea 1/2011 alineatul 6 se modifică: „Schimbarea destinației bazei materiale a instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar de stat se poate face pentru orice tip de activitate, în primii trei ani calendaristici de la întreruperea activității educaționale, de către autoritățile administrației publice locale numai cu avizul conform al ministrului educației naționale.
Procedura elaborării avizului conform și condițiile necesare acordării acestuia se aprobă prin ordin al ministrului educației naționale”.