Cine este în capul listei PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare

DE Florin Budescu | Actualizat: 05.04.2024 - 11:59
Cine este în capul listei PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare - Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Cine este în capul listei PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare. Liderii PSD și PNL - Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă - au depus lista pentru alegerile europarlamentare.

SHARE

Cine este în capul listei PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare. Liderii PSD și PNL - Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă - au depus lista pentru alegerile europarlamentare de pe 9 iunie.

Înainte să meargă la sediul BEC, s-au oprit la noul sediu al alianței, clădirea care în urmă cu 10 ani era chiar sediul vechii USL, precedenta alianţă dintre cele două partide politice. 

Cine este în capul listei PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare

Social-democrații i-au așteptat pe liberali la terasă. Cele două partide, care au decis să meargă împreună, la alegerile de pe 9 iunie, i-au pus în capul listei pe Mihai Tudose și Rareș Bogdan.

Primii care au venit la sediu au fost social-democrații, au stat la terasă și au băut o cafea. După câteva minute, au venit și liberalii. Înainte să plece la sediul BEC, liderii PSD-PNL au discutat câteva minute.

Citeşte şi: Cine deschide lista comună PSD-PNL pentru europarlamentarele din 9 iunie ?

"După ce românii vor decide prin vot, vom vedea după data de 10 iunie, deciziile ulterioare politice. Din punctul meu de vedere, eu și Nicolae Ciucă am făcut ce e corect pentru România și români, am dat dovadă de maturitate politică, am depășit momentul în care România trebuie să trăiască în timpul campaniilor electorale în circ, iar românii erau împinși în a vota contra unui partid sau a altuia.

Venim cu o ofertă administrativă europeană, de stabilite și de construcție", a declarat Marcel Ciolacu, la sediul BEC, conform Digi24.

"Eu am mare încredere în acest demers şi sunt convins că şi cetăţenii României văd în această listă comună un angajament al celor două partide pentru România", a afirmat liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: PSD și PNL, liste comune la europarlamentare, care vor fi comasate cu localele pe 9 iunie

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a afirmat că au fost verificate listele de susţinători pentru candidaturile care vor fi depuse de Alianţa PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare, fiind aşteptaţi şi ceilalţi competitori politici cu documentele.

”S-a constatat că au îndeplinit numărul de semnături valabil obţinute pentru a putea depune lista de candidaţi la Biroul Electoral Central”, a arătat el.

Mihai Tudose, Rareș Bogdan, Gabriela Firea, Dan Motreanu sunt vecini, pe lista PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare. De pe listă, nu lipsește Maria Grapini, care a fost și este propulsată la Bruxelles, de către Dan Voiculescu, liderul PUSL.

Lista PNL-PSD pentru europarlamentare, în ordinea eligibilităţii

Mihai Tudose, Rareș Bogdan, Gabriela Firea, Dan Motreanu, Claudiu Manda, Adina Vălean, Victor Negrescu, Daniel Buda, Vasile Dîncu, Siegfried Mureșan, Maria Grapini, Mircea Hava, Gheorghe Cârciu, Gheorghe Falcă.

Aşa cum se observă, sunt vecini de listă politicieni care de-a lungul timpului au avut puternice coliziuni politice, pe diferite subiecte. Cel mai recent conflict a fost între Mihai Tudose şi Rareş Bogdan.

Coliziunea de idei cea mai dramatică este între Maria Grapini, o europarlamentară ultrareacţionară, antieuropeană, şi europeistul militant Siegfried Mureşan, un eurodeputat foarte apreciat în familia sa politică, PPE, şi extrem de activ.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te