Ce spune Ciucă despre un candidat comun PNL-PSD la prezidențiale: „Este o perspectivă”

DE Alin Crișan | 04.03.2024 - 22:04
Ce spune Ciucă despre un candidat comun PNL-PSD la prezidențiale: „Este o perspectivă” - Foto: INQUAM Photos/ George Călin/ Imagine cu caracter ilustrativ

Ce spune Ciucă despre un candidat comun PNL-PSD la prezidențiale? Liderul PNL a declarat, luni, că, întâi, „e cât se poate de onest față de electorat să vedem care sunt rezultatele alegerilor locale și europarlamentare.

SHARE

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, luni, la Jurnalul de Seară de la Digi24, că, în ceea ce privește posibilitatea unui candidat comun cu PSD la alegerile prezidențiale, „e cât se poate de onest față de electorat să vedem care sunt rezultatele alegerilor locale și europarlamentare, să vedem care este profilarea din punct de vedere a perspectivei în percepția cetățenilor români”.

Ce spune Ciucă despre un candidat comun PNL-PSD la prezidențiale: „Este o perspectivă”

De asemenea, șeful Senatului insistă că PNL „nu poate să se dea la o parte și să nu aibă un candidat”. 

„Este o întrebare la care am răspuns și consider că e cât se poate de onest față de electorat să vedem care sunt rezultatele alegerilor locale și europarlamentare, să vedem care este profilarea din punct de vedere a perspectivei în percepția cetățenilor români.

Funcția de președinte al țării nu se negociază între două partide, cu atât mai puțin între câțiva oameni. Este o funcție care e cea mai importantă pentru cetățenii României. Cetățenii trebuie să aleagă persoana care va ocupa acea funcție.

Citește și: Ce țară din UE va continua lupta pentru aderarea deplină a României la Schengen: „Vă pot asigura”

Ce pot să vă spun e dacă ne uităm un pic în istorie, PNL anul acesta în mai va sărbători 149 de ani de existență și de-a lungul timpului a avut o contribuție esențială în evoluția noastră ca națiune.

Nu poate să se dea la o parte și să nu aibă un candidat la alegerile prezidențiale. PNL a avut de-a lungul istoriei curajul să-și asume aceste momente importante ale națiunii române. 

Nu văd de ce acum...cine știe ce ar putea să apară care să schimbe fundamental această opțiune și atitudine a noastră.

Este o perspectivă care trebuie să țină cont de o schimbare fundamentală, de 180 de grade a actualului context prin care PNL să fie determinat să nu aibă candidat la prezidențiale”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Citește și: Ciucă, despre devansarea alegerilor prezidențiale: „Să se înțeleagă pentru ce se face campanie”

Întrebat dacă este adevărată informația că Marcel Ciolacu face presiuni pentru a avea un candidat comun, Ciucă spune: 

„În interiorul unei coaliții de guvernare există discuții. Presiunile, de fiecare dată, se rezolvă și scad pe timpul negocierilor, a argumentelor pe care le aducem fiecare. Ne dorim ca în coaliție să avem propria identitate într-un construct politic ce și-a asumat responsabilitatea stabilității țării”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te