Carmen Dan a mai declarat, la Antena 3, că Parchetul General nu i-ar chema la audieri pe cei care au comis violenţe în Piaţa Victoriei, deşi ar fi fost identificaţi de Poliţie 69 de agresori, iar probatoriile ar fi fost depuse de MAI, susţinând că, de fapt, „lovitura şi interesul" procurorilor este pentru conducerea Jandarmeriei şi a Ministerului de Interne. Ministrul de Interne a mai susţinut că sunt sute de persoane care au provocat violenţe şi despre care nu se vorbeşte.
„Până acum nu am primit citaţie, nu am primti invitaţie, dar cred că în aceeaşi strategie asta se va întâmpla într-o ultimă instanţă şi eu voi fi bomboana de pe colivă sau cireaşa de pe tort. Nu ştiu în ce notă să gândesc, dar mă aştept să fiu şi eu citată şi, aşa cum am mai declarat, sunt la dispozi'ia organelor de cercetare. Şi când mă vor chema mă voi duce, nu voi avea absolut nicio reţinere", a susținut Carmen Dan, miercuri seară, la Antena 3.
Citește și VIDEO Șefii Jandarmeriei, acuzați de procurorii militari de purtare abuzivă și fals
Întrebată dacă crede că va fi pusă sub acuzare, ministra de Interne consideră că nu vede motive pentru care procurori ar face acest lucru: „Nu văd de ce aş fi pusă sub acuzare, dar dacă asta se va întâmpla, vom vedea", a susținut aceasta, deoarece acţiunea Jandarmeriei în data de 10 august ar fi fost una legală.
„Mă uit cu încredere către Jandarmerie, pentru că vor mai avea de gestionat astfel de evenimente şi mă aştept să fie atenţi (...) şi să nu facă decât cee ace dispune legea”, a susținut Carmen Dan.
Ministrul de Interne a invocat faptul că de la protestul din 10 august şi până în prezent au fost vizionate 60.000 de minute cu înregistrări din timpul mitingului şi că mai sunt de vizionat alte zeci de mii de minute. De asemenea, a justificat şi clasificarea unor documente privind acţiunea Jandarmeriei, ea susţinând că este vorba despre un lucru normal, care se întâmplă şi în alte state europene.
„Ulterior, (…) a ieşit procurorul general şi a menţionat că procurorii îşi desfăşoară cu greu activitatea pentru că documentele puse la dispoziţie de către minister sunt documente clasificate. Este o componentă normală, firească, a unei structuri militare, care e foarte firesc să aibă documente clasificate atunci când aceste documente privesc organziarea şi planificarea unor misiuni” a afirmat Carmen Dan, adăugând că aceste lucruri se întâmplă în orice stat european.
Citește și Jandarmeria ascunde ce cantitate de gaze a folosit pe 10 august
Jandarmeria Română a menționat că nu poate dezvălui cantitatea de gaze folosită în timpul și pentru evacuarea protestului din 10 august, din Piața Victoriei, pe motiv că e o informație secretă. Carmen Dan a susținut în fața parlamentarilor că nu a cerut secretizarea documentelor
Citește și Dăncilă și Tăriceanu la Bruxelles: Ostilitate masivă din partea europarlamentarilor
Premierul Viorica Dăncilă și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-au deplasat la Bruxelles, unde au avut o serie de întâlniri cu liderii grupurilor din Parlamentul European, pentru a le explica „situația reală” din România. Reacția interlocutorilor a fost ostilă. Chiar și grupul social-democrat din Parlamentul European a criticat-o pe Dăncilă pentru faptul că PSD susține referendumul pentru familia tradițională.
După întâlnirea Vioricăi Dăncilă cu Manfred Weber, liderul grupului Partidului Popular European, acesta din urmă a scris pe Twitter că statul de drept nu se negociază. El a afirmat, într-o declarație video postată pe rețelele sociale, că a cerut Guvernului României să „schimbe direcția”.