Carmen Dan se victimizează: Eu voi fi bomboana de pe colivă sau cireaşa de pe tort

DE Alexandru Pop | Actualizat: 27.09.2018 - 10:58
Carmen Dan este considerată unul dintre creierele din spatele Jandarmeriadei. Foto: captură Antena 3

Ministrul de Interne a susținut, la Antena 3, că până acum nu a primit citaţie pentru audieri la Parchetul General în dosarul violenţelor din 10 august, dar că se aşteaptă să fie chemată „într-o ultimă instanţă".

SHARE

Carmen Dan a mai declarat, la Antena 3, că Parchetul General nu i-ar chema la audieri pe cei care au comis violenţe în Piaţa Victoriei, deşi ar fi fost identificaţi de Poliţie 69 de agresori, iar probatoriile ar fi fost depuse de MAI, susţinând că, de fapt, „lovitura şi interesul" procurorilor este pentru conducerea Jandarmeriei şi a Ministerului de Interne. Ministrul de Interne a mai susţinut că sunt sute de persoane care au provocat violenţe şi despre care nu se vorbeşte. 

„Până acum nu am primit citaţie, nu am primti invitaţie, dar cred că în aceeaşi strategie asta se va întâmpla într-o ultimă instanţă şi eu voi fi bomboana de pe colivă sau cireaşa de pe tort. Nu ştiu în ce notă să gândesc, dar mă aştept să fiu şi eu citată şi, aşa cum am mai declarat, sunt la dispozi'ia organelor de cercetare. Şi când mă vor chema mă voi duce, nu voi avea absolut nicio reţinere", a susținut Carmen Dan, miercuri seară, la Antena 3.

Citește și VIDEO Șefii Jandarmeriei, acuzați de procurorii militari de purtare abuzivă și fals

Întrebată dacă crede că va fi pusă sub acuzare, ministra de Interne consideră că nu vede motive pentru care procurori ar face acest lucru: „Nu văd de ce aş fi pusă sub acuzare, dar dacă asta se va întâmpla, vom vedea", a susținut aceasta, deoarece acţiunea Jandarmeriei în data de 10 august ar fi fost una legală. 

„Mă uit cu încredere către Jandarmerie, pentru că vor mai avea de gestionat astfel de evenimente şi mă aştept să fie atenţi (...) şi să nu facă decât cee ace dispune legea”, a susținut Carmen Dan.

Ministrul de Interne a invocat faptul că de la protestul din 10 august şi până în prezent au fost vizionate 60.000 de minute cu înregistrări din timpul mitingului şi că mai sunt de vizionat alte zeci de mii de minute. De asemenea, a justificat şi clasificarea unor documente privind acţiunea Jandarmeriei, ea susţinând că este vorba despre un lucru normal, care se întâmplă şi în alte state europene. 

„Ulterior, (…) a ieşit procurorul general şi a menţionat că procurorii îşi desfăşoară cu greu activitatea pentru că documentele puse la dispoziţie de către minister sunt documente clasificate. Este o componentă normală, firească, a unei structuri militare, care e foarte firesc să aibă documente clasificate atunci când aceste documente privesc organziarea şi planificarea unor misiuni” a afirmat Carmen Dan, adăugând că aceste lucruri se întâmplă în orice stat european.

Citește și Jandarmeria ascunde ce cantitate de gaze a folosit pe 10 august

Jandarmeria Română a menționat că nu poate dezvălui cantitatea de gaze folosită în timpul și pentru evacuarea protestului din 10 august, din Piața Victoriei, pe motiv că e o informație secretă. Carmen Dan a susținut în fața parlamentarilor că nu a cerut secretizarea documentelor 

Citește și Dăncilă și Tăriceanu la Bruxelles: Ostilitate masivă din partea europarlamentarilor

Premierul Viorica Dăncilă și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-au deplasat la Bruxelles, unde au avut o serie de întâlniri cu liderii grupurilor din Parlamentul European, pentru a le explica „situația reală” din România. Reacția interlocutorilor a fost ostilă. Chiar și grupul social-democrat din Parlamentul European a criticat-o pe Dăncilă pentru faptul că PSD susține referendumul pentru familia tradițională. 

După întâlnirea Vioricăi Dăncilă cu Manfred Weber, liderul grupului Partidului Popular European, acesta din urmă a scris pe Twitter că statul de drept nu se negociază. El a afirmat, într-o declarație video postată pe rețelele sociale, că a cerut Guvernului României să „schimbe direcția”.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te