Candidaturile USR-PLUS, respinse în Voluntari, fieful soțului Gabrielei Firea

DE Valentin Mirică | Actualizat: 18.08.2020 - 20:59
În fieful lui Florentin Pandele, nu oricine poate candida Foto: Facebook

Preşedintele PLUS Bucureşti Vlad Voiculescu a anunţat că în Voluntari, unde primar este Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea, au fost oprite abuziv candidaturile Alianţei USR-PLUS pentru alegerilor locale, prin invalidarea mai multor liste de semnături.

SHARE

„Chiar în ziua publicării scandalului fabricii de semnături de la Sectorul 5, Biroul Electoral de Circumscripţie din oraşul Voluntari, Ilfov a votat opinia aberantă că scrisul persoanei care a semnat declaraţia din subsolul paginii cu semnături trebuie să fie acelaşi cu cel din fiecare casetă din lista respectivă în care au fost completate datele personale ale semnatarilor.

Semnăturile noastre au fost strânse „pe bune”, în stradă, de voluntari care au vorbit cu fiecare om în parte. Sunt semnături a căror autenticitate este confirmată prin datele personale pe care fiecare voluntar şi le-a trecut în declaraţia de la sfârşitul fiecărei liste.

Unii oameni au vrut să îşi scrie datele cu mâna lor, altora ne-a fost mai uşor să îi lase pe voluntarii noştri să le completeze şi ei doar au semnat. În nicio altă localitate nu s-a pus această problemă şi semnăturile de susţinere ,strânse în aceleaşi condiţii, au fost validate fără probleme”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook. 

El a arătat că marţi, ultima zi pentru depunerea candidaturilor, reprezentanţii Alianţei s-au prezentat cu un executor judecătoresc pentru a depune semnăturile pe suport informatic, însă cererea nu a fost primită spre înregistrare, iar refuzul a fost consemnat de către executor. Semnăturile au fost acceptat doar după ce Alianţa a ameninţat cu intervenţia Poliţiei, precizează Voiculescu.

„Pe acest considerent a fost invalidată o parte considerabilă din listele de susţinători depuse, astfel încât să rămână un număr de semnături mai mic decât cel minim necesar pentru a permite depunerea candidaturilor de către Alianţa USR-PLUS.

Probabil că nu tot întâmplător, pentru a menţine numărul de semnături sub cele necesare, nu s-a permis depunerea ieri, în completare, a semnăturilor pe suport informatic colectate de către Alianţă.

Astăzi ne-am prezentat cu un executor judecătoresc pentru a depune semnăturile pe suport informatic, însă cererea nici nu a fost primită spre înregistrare, refuz consemnat de către executor. Semnăturile electronice au fost acceptate doar după ce am ameninţat că vom solicita intervenţia Poliţiei şi după ce colegii noştri au stat 3 ore în faţa primăriei”, a completat Vlad Voiculescu. 

El a mai spus că Alianţa USR-PLUS Ilfov va contesta hotărârea Biroul Electoral de Circumscripţie din oraşul Voluntari, Ilfov , fiind un abuz pentru împiedicarea candidaţilor în Voluntari la alegerile locale.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te