Boloș: „Acordul de parteneriat cu CE marchează autonomia financiară, sprijin celor săraci”

DE Alin Crișan | 05.10.2022 - 20:04
Ciucă, Boloș și comisarul european - Foto: Facebook

Ministrul a arătat că acest document strategic marchează descentralizarea dezvoltării regionale, aşteptată de oameni şi autorităţi.

SHARE

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a afirmat, miercuri, că Acordul de Parteneriat 2021-2027 dintre Comisia Europeană şi România este un document de o importanţă crucială pentru ţara noastră, menţionând în acest sens valoarea fondurilor europene de 45 miliarde euro şi amploarea programelor de investiţii pe care Guvernul le va implementa.

Citește și: Aderarea României la Schengen: Preşedinţia UE doreşte o decizie favorabilă până în decembrie

"După doi ani de discuţii, clarificări şi observaţii cu Comisia Europeană, punem piatra de temelie a marelui program de investiţii a României, care urmează a fi dezvoltat prin politica de coeziune. Acest mare document strategic al României, acordul de parteneriat, îl vom lăsa aici, la Muzeul Cetăţii Alba Iulia, pentru a sta martor peste timp că şi urmaşii celor care au participat la lucrările Marii Adunări Naţionale a României continuă cu acelaşi devotament naţional procesul de consolidare al României moderne şi prospere", a afirmat Boloş, după semnarea documentului.

El a spus că fondurile europene nu lasă pe nimeni în urmă.

"Este un document de o importanţă crucială pentru România, nu numai în valoarea fondurilor europene, aşa cum s-au menţionat, de peste 45 de miliarde de euro, din care peste 31 de miliarde de euro sunt granturi şi 15 miliarde de euro cofinanţare, dar şi prin amploarea programelor de investiţii fără precedent pe care Guvernul României, odată cu semnarea acestui document strategic, le va implementa. Fie că vorbim despre proiectele de suprastructură atât de necesare României pentru dezvoltare pe termen lung, fie că vorbim de marile servicii publice: educaţie şi sănătate, fie că aducem în discuţie mediul de afaceri sau investiţiile în resurse umane, toate acestea sunt dovezi clare că fondurile europene nu lasă pe nimeni în urmă", a menţionat Marcel Boloş.

Citește și: Putin își însușește centrala nucleară de la Zaporojie: Este operată de personal ucrainean

"Deschide perspectiva clară a unei bune administrări a fondurilor ce sunt încredinţate regiunilor. Fondurile europene sunt acum mai aproape decât oricând de nevoile regiunilor", a adăugat Boloş, menţionând că primarii nu mai trebuie să vină la Bucureşti pentru a li se aproba proiectele, iar Agenţiile de dezvoltare regională "sunt chemate să poarte pe umeri responsabilitatea înfăptuirii marii descentralizări a fondurilor alocate României".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te