Băsescu: ”Nu sunt geambaș de voturi. Nu mă retrag”. Plus: Firea și Nicușor Dan sunt la fel de lași

DE Silviu Sergiu | Actualizat: 12.09.2020 - 20:31
Traian Băsescu, candidat PMP la Primăria Capitalei/ FOTO: Digi 24

Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Traian Băsescu, i-a acuzat sâmbătă pe contracandidații săi, Gabriela Firea (PSD) și Nicușor Dan (PNL-USRPLUS) că sunt „la fel de lași”, că „întorc spatele la luptele politice” refuzând confruntările, și că „păcăle electoratul” din București.

SHARE

Traian Băsescu a susținut, în format online, prima conferință de presă de la intrarea sa în cursa pentru Primăria Capitalei, pentru a-și prezenta programul politic.

Întrebat dacă, având în vedere că între Gabriela Firea și Nicușor Dan sunt câteva procente în sondaje, ia în calcul să se retragă din cursa electorală, Băsescu a negat ferm.

„Nu sunt geambaș de voturi. Nici nu cumpăr, nici nu vând. Am luptat de fiecare dată pentru fiecare vot. Acum lupt pentru voturi, pentru că Alianta PNL-USRPLUS ne-a împins la o candidatură individuală, ne-au scos din alianță cu o săptămână înainte de depunerea listelor”, a spus el.  

Candidatul PMP a remarcat că atât Firea, cât și Nicușor Dan, refuză confruntarea directă cu el în campania electorală. „La fel de laș ca Gabriela Firea este și Nicușor Dan. Și el intoarce spatele la luptele politice. Sunt lași, păcălesc bucureștenii, stau pe voturile propriilor partide fără să aibă soluții credibile. Preferă să fugă”, a punctat Băsescu.

El a avertizat că „electoratul din București se pregătește să cadă într-o capcană: să dea un vot politic, în loc să voteze pe cel care poate schimba Bucureștiul.”

Candidatul PMP nu are „sentimentul că suntem în campanie electorală.” ”E pandemie. Lașitatea celor care refuză confruntare e totală. Nu am crezut că cei care candidează îi vor considera pe alegători atât de lipsiți de drepturi, încât să respingă ideea confruntării. La Londra, Berlin a fost festival cu confruntările. La noi am găsit doi lași împinși de partide, care stau pe voturile partidelor, nu pe ce pot face”, crede Băsescu.

Întrebat de Newsweek România, cine va fi un primar mai bun, în cazul în care nu va câștiga Bucureștiul, Traian Băsescu a refuzat să se pronunțe: „Nu vreau să vă dau un răspuns. Gabriela Firea a fost un eșec total. Nicușor Dan, în afară de a bloca toate PUZ-urile, nu a dat o probă că ar fi un primar foarte bun. Eu l-am girat un timp, acum că este laș, nu-l mai girez. Dacă accepta confruntarea cu mine, ar fi învățat foarte multe. Uitați-vă la câte a învățat Ludovic Orban, care mi-a fost viceprimar un mandat.”

„Bișnițarii de la USR București” nu-l vor pe Nicușor Dan

Traian Băsescu a fost chestionat de jurnaliști și dacă ia în calcul un scenariu care să vizeze retragerea lui Nicușor Dan în favoarea lui.  

„Și PNL și USR sunt atât de nepricepuți politic încat nici prin cap nu le trece o asemenea soluție. Ei recunosc că-s cel mai bun, dar nu vor face acest gest. Își vor lua răsplata când vor constata că au mers pe un om pe care-l vor lăsa fără sprijin. Nici liberalii nu vor binele lui Nicușor și cu atât mai puțin bișnițarii de la USR, care conduc organizația de la București”, a spus el.

Întrebat cu cine va face PMP alianțe în CGMB după alegerile locale, în cazul în care va ajunge primar, Traian Băsescu este optimist: „Nu voi avea probleme de majorități parlamentare, indiferent ce va fi. Nimeni nu va avea majorități. Nicușor Dan este independent. Va avea zero amjoritate. Nu va avea un grup al lui. Nu va avea cu cine să vorbească. Am demonstrat că se pot face lucruri, chiar dacă nu am majoritate în Consiliul General.”

În acest context, candidatul PMP a vorbit despre existența „opoziției idioate”, întrebat de ce partidul său a votat uneori alături de PSD în Consiliul General. „Am avut mereu îngrijorarea opoziției idioate. Un opozant idiot blochează politic inițiativele benefice pentru oameni. Orice consilier al PMP va sprijini realizarea proiectelor de interes pentru cetățeni. Așa se va întâmpla și în legislatura viitoare”, a spus el.

Ludovic Orban, un „rebut politic”

Întrebat dacă, după alegerile parlamentare, PMP va face o coaliție de guvernare cu PNL, Traian Băsescu a respins vehement această idee: „ Cât să mai pot crede în acest rebut politic numit Ludovic Orba, care ne-a pus într-o situație incredibilă. Ne-a anunțat că merg singuri cu USRPLUS. Cum să cred eu că Orban mai vrea o alianță cu PMP. Nu-l crede nimeni pe acest gogoșar incompetent care a ajuns premierul României. Enun rebut politic. Nu înseamnă că este și un rebut uman”, a spus Băsescu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te